Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:04, 26. 1. 2019.

| Društvo

Mihajlović: Postavićemo video-nadzor na svim gradilištima Koridora 10

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Zorana Mihajlović
Video-nadzor i iznenadne posete gradilištima - metod za brzinu i efikasnost, foto: Vanja Keser

Višedecenijski projekat izgradnje auto-puta Koridor 10, koga su pratili brojni problemi, probijanja rokova za izgradnju i odlaganja, ulazi u novu etapu - video-nadzor. Naime, kako bi u svakom trenutku moglo da se vidi "da li se radi i kako se radi", rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, do kraja sledeće nedelje video-nadzor biće postavljen na svim gradilištima.

Dva meseca od selidbe u Grdeličku klisuru, Mihajlovićeva je pronašla nov način da nadzire radove, sudeći po objavi njenog Ministarstva, samog ovog puta bez preseljenja.

Nekima se to neće dopasti, ali ugradićemo video-nadzor na sva gradilišta naša dva najvažnija koridora, i u svakom trenutku, 24 sata, svi ćemo moći da vidimo da li se radi i kako se radi. Verujem da će to umnogome pomoći da više ne moramo da razmišljamo o tome da li je neko nešto uradio ili ne, čekajući obimnu dokumentaciju - ispričala je Mihajlovićeva.

Očito ni neprestani video-nadzor nije dovoljan kada je reč o ovom projektu, pa je Mihajlovićeva najavila i nove posete gradilištima koridora 10 i 11, ali “na prepad”. Ona smatra je to važno, kako bi se projekti što pre završili, prenose u Ministarstvu, jer će tako dobiti pravu sliku situcije na terenu.

Ne želim da kažem kada ću koje gradilište obići jer je često navika naših izvođača da pripremaju gradilišta za dolazak, a ja to neću. Gradi se na oba koridora, nastaviću da ih obilazim kako bi se projekti što efikasnije završili - priča Mihajlović.

Podsetimo, i poslednji rok za završetak radova na Koridoru 10 probijen je sa početkom ove godine, a iako su radovi u završnoj fazi, o novom datumu za kraj radova nije bilo govora. Poslednja situacija koja je poremetila izgradnju bio je pad potpornog zida ispred tunela Predejane, a uprkos bučnim izjavama o snošenju odgovornosti, nikada nije obelodanjeno ko je krivac.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Igor

    10:12 // 28. 1. 2019.

    Kamere za sta?
    Za divljac !!!

  • kad nestrucnjaci kolo vode

    04:12 // 28. 1. 2019.

    Da sam ti ja sef gradilista,nikakav video nadzor ti ne bi trebao,znalo bi se ko i sta treba da radi i kako se radi

  • Lepa prase

    15:29 // 27. 1. 2019.

    Samo će.i to.malo radnika što ima da vam.ode u Nemacku

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: