Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:54, 9. 4. 2019.

| Društvo

Mihajlović: Pre leta puštamo auto-put kroz Grdeličku klisuru

Autor:B. A, I. M.Izvor:Južne vesti
zorana mihajlovic
Mihajlovićeva obišla radove, foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Dugonajavljivani auto-put kroz Grdeličku klisuru, čiji je rok za izgradnju pomeran nekoliko puta, prema najnovijem obećanju ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović biće pušten u saobraćaj pre leta. Investicije u infrastrukturu najavila je i u Vranju.

Iako nije percizirala datum, Mihajlovićeva uverava da će Koridor 10 kroz Grdeličku klisuru biti spreman za letnju turističku sezonu. Ona je danas obišla najduži tunel Manajle, gde se radovi privode kraju. koridor 10 Asfaltiranje završeno, Ilustracija; foto: B. Antić

Srećna sam jer danas sve izgleda mnogo bolje nego pre par meseci kada sam bila ovde. Završavamo radove u tunelu, Grdelička klisura je u potpunosti asfaltirana i očekujem da ovom trasom prvi automobili prođu pre letnje sezone. Bezbednost je na prvom mestu, kada Koridori Srbije odobre, otvorićemo auto-put - kaže Mihajlovićeva.

Ona je podsetila da je deo Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru najteže gradilište, kao i da je od radova ostalo da se opreme tuneli Manajle i Predejane i sredi kosina 2.

Grdelička klisura je najteže gradilište u Evropi na kojem 2014. godine nije bilo nijednog metra asfalta - kaže Mihajlovićeva.

Dodaje i da je Koridor 10 značajan za Srbiju, naročito zbog tranzitnog saobraćaja, jer u toku godine ovom trasom prođe više od 50 miliona automobila. tuneli koridor 10 Ima još posla oko tunela Manajle i Predejane i kosine 2, Ilustracija; foto: B. Antić

Podsetimo, preduzeće Koridori Srbije prošle nedelje najavili su da su radovi na asfaltiranju ove deonice završeni, te da će kompletni radovi biti završeni do kraja aprila.

Završretak auto-puta kroz Grdeličku klisuru već je najavljivala upravo ministarska Mihajlović, kao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ali rokovi su uvek pomerani.

Ovaj višedecenijski projekat pratili su problemi - urušavanje kosina za koje do danas nisu pronađeni odgovorni, promena projekta i konstantno probijanje rokova.

Stručnjaci su ocenili da radovi na Koridoru 10 kasne zbog loše pripreme radova i projektne dokumentacije, nerealnih obećanja datih iz političkih razloga, ali i zbog nepostojanja domaće građevinske operative koja bi taj zadatak obavila na najadekvatniji način.

Zbog rušenja kosine, Mihajlovićeva je deo kabineta početkom decembra “preselila” u Grdeličku klisuru kako bi “nadzirali” radove.


Za puteve u Pčinjskom okrugu 1,7 milijardi dinara

U 2019. godini u Pčinjskom okrugu će se raditi na obnovi lokalnih i državnih puteva, kao i na izgradnji kanalizacione mreže i kolektora, najavila je danas u Vranju ministarka Zorana Mihajlović.

Prema njenim rečima, sa predstavnicima lokalnih samouprava ovog okruga dogovereno je mnogo toga, a sa realizacijom projekata krenuće se "što pre". mihajlović pčinjski okrug Ministarka najavila izgrdanju i obnovu lokalnih i državnih puteva u Pčinjskom okrugu, foto: I. M.

U Vranju se, dodaje Mihajlovićeva, oseća kao kod kuće jer je saradnja sa ovim gradom dobra, a prema njenim rečima, važno je što Grad ulaže u obnovu Pozorišta.

Kad god dođem uvek mi je važno da vidim Pozorište, jer je to simbol Grada. Mnogo toga je dogovoreno danas. Vlada i Putevi Srbije će u putnu infrastrukturu u Pčinjskom okrugu uložiti 1,7 milijardi dinara - rekla je Mihajlovićeva.

Iako se prethodnih nekoliko dana "šuškalo" da će Vranjska Banja dobiti petlju na auto-putu, v. d. direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak demantovao je ove navode rekavši da za tim nema potrebe, jer se Banja nalazi na svega desetak kilometara od grada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ljubica

    22:58 // 10. 4. 2019.

    Pink i samo pink na njenoj glavi a i U NJENOJ glavi...za ostale organe ne bih da komentarisem.

  • Dragan

    09:41 // 10. 4. 2019.

    dok ti otvoris kilometar puta u svetu za to isto vreme se zavrsi 100 kilometara ! Ni jedan autoput nije zavrsen , a opet na sve to nemate ni malo stida, srama .... Najgore je kada se operisete od COVEKA .. to jednostavno odstranite od sebe i postanete mutant . Pola covek, pola lazov ! Vi ste variola vera drustva i moje Srbije !

  • Dipl.ing.arh.

    23:16 // 9. 4. 2019.

    Voleo bih da novinari iskoriste neku priliku i pitaju ministarku zbog čega provocira narod ovim roze šlemom.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: