Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:31, 5. 1. 2018.

| Društvo

Mihajlović: Stav Brnabić osnova za odluku o Ruskom centru u Nišu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti, Večernje novosti
Zorana Mihajlović u Nišu
Centar u Nišu ponovo dospeo u žižu javnosti; Foto: Arhiva JV/J.A.

U narednih 6 meseci, kako pišu Večernje novosti, trebalo bi da se donese konačna odluka o tome da li će se humanitarcima iz Srpsko-ruskog centra u Nišu dodeliti diplomatski status. Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović rekla je da se za ovu odluku najpre očekuje mišljenje premijerke Ane Brnabić.

Oko Centra, koji već godinama privlači veliku pažnju javnosti, pravi se prevelika tenzija bez realne potrebe, rekla je Mihajlović za Novosti, mada ne osporava to da im se duguje velika zahvalnost za pomoć prilikom poplava i požara. Što se tiče diplomatskog statusa, Mihajlović očekuje od premijerke da iznese svoj stav.

Za nju verujem da je najobaveštenija i da će uz dobru procenu moći da nama, članovima Vlade, na nekoj od sednica predstavi stav, što će biti osnova za donošenje odluke. Mislim da je jedino važan interes Srbije, a ne iskorišćavanje bilo koje teme za poene druge vrste – kaže Mihajlović.

Ovo je ujedno bio i njen odgovor na jučerašnju izjavu ministra za inovacije Nenada Popovića, koji je skrenuo pažnju na to što, kako kaže, diplomatski status imaju NATO vojnici, koji su bacali bombe po Srbiji, ali ne i ruski humanitarci, koji su ih uklanjali.

Premijerka Ana Brnabić rešavanje ovog pitanja navela je kao jedan od prioriteta Vlade prilikom svog imenovanja, pre pola godine. Na konačan ishod neće uticati ni Vašington, ni Moskva, kako je Brnabić rekla pre par meseci, a traži se rešenje koje “neće biti predmet sukoba, a koje će biti prihvatljivo za sve”.

O ovom pitanju izjašnjavali su se brojni, kako domaći, tako i strani političari, a poslednji u nizu su Popović, nezvanično poznat i kao "ruski čovek" i Mihajlović, koju tabloidi karakterišu kao osobu sa "američkim uticajem" u Vladi.

Podsetimo, prepucavanja između Amerike i Rusije oko diplomatskog statusa humanitaraca u Nišu traju već godinama, a poslednji je poziv rukovodstva Centra američkom generalu Benu Hodžisu da dođe u Niš. Ovaj status potreban je jer će tako, kako je objasnio direktor Centra Bojan Glamočlija, imati više novca za opremu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Дсц

    10:10 // 7. 1. 2018.

    Narod Srbije ne zeli americkog generala nemamo mi sta da se dodvoravamo. Narod zeli iskljucivo Ruse i Evro Azijsku uniju. Dakle ne mozete ispunjavati zelje siptara i NATO vec narodne Srpske volje za Rusijom i predsednikom Putinom!!!

  • slavko

    14:23 // 5. 1. 2018.

    Koju igru igrate vi iz SNS-a?Jedan u klin drugi u plocu.

  • Boza

    14:03 // 5. 1. 2018.

    Ova Zorana u svakoj corbi mirodjija

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: