Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:03, 7. 12. 2018.

| Društvo

Mihajlovićeva i u Nišavskom okrugu najavila rekonstrukcije puteva

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Zorana Mihajlović sastanak
Mnogi lokalni putevi u rupama, ministarka najavila rekonstrukciju; Foto: Ministarstvo građevinarstva

Rekonstrukciju takozvanog Sokobanjskog puta i obilaznice oko Aleksinca, proširenje mosta na državnom putu od Svrljiga ka Staroj planini, obnovu starog auto-puta kod Gadžinog Hana i lokalnog puta od Sopotnice do Kaletinca, najavila je za 2019. godinu ministarka građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović na sastanku sa predstavnicima Nišavskog upravnog okruga - Niša, Svrljiga, Gadžinog Hana, Aleksinca i Merošine.

Ministarka je uveravala na sastanku da Vladi Srbije nije važan samo Koridor 10 na kome se radi "punom parom", do mere da se ministarstvo preselilo u Grdeličku klisuru, već da će pare iz budžeta biti ulagane i u puteve koji su, pre svega, važni lokalnom stanovništvu.

Ukoliko ne obezbedimo uslove na lokalu, nećemo imati ljude za koje sve ovo stvaramo. Razgovarali o temama važnim za ove opštine – rekonstrukciji regionalnih i lokalnih puteva, uređenju pružnih prelaza, temama iz sektora građevine - rekla je Mihajlovićeva.

Na ovom sastanku bila je i predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović, koja je kazala da je potreba građana koji žive u Svrljigu da se proširi most na državnom putu, urede Knjaževačka petlja i pružni prelazi.

Sada imamo nekoliko molbi, koje se odnose na proširenje mosta na tom državnom putu i uređenje pružnih prelaza i Knjaževačke petlje, i verujem da ćemo kao i do sada uspešno sarađivati u njihovoj realizaciji - rekla je Trifunovićeva.

Podsetimo, od kada se Mihajlovićeva sa ljudima iz Ministarstva privremeno preselila u Grdeličku klisuru, kako bi nadgledala radove na završetku Koridora 10 koji su najavljeni za kraj ove godine, obilazila je i Pirot i Leskovac i u ovim gradovima najavljivala obnavljanje lokalne infrastukture. Iako je u avgustu pala potporna konstrukcija, za šta još nije utvrđeno ko je odgovoran, Mihajlovićeva i direktor Koridora Srbije Zoran Babić uveravaju da će radovi biti završeni u najavljenom roku, kao i da će auto-put biti potpuno bezbedan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kinez

    18:36 // 8. 12. 2018.

    Sa psenicom iz Srbije za poslove vredne 6 milijardi dolara izmedju Rusije i Venecuele.

  • Posmatrac

    17:47 // 7. 12. 2018.

    Nego sta! Kad gospodza ministarka podvikne- SVI putevi, bre, mora da se renoviraju! Ne moze ona vise novi pendzeti i fleknice da stavlja svaki put kad dodze kod nas na Jug u posetu! Upropasti zena sve svoje Prada, Gucci, Dior lakovane cipelice na stiklu! Sta ce posle da nosi kad ide na teren? Cokule?!?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: