Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:56, 5. 12. 2018.

| Društvo

Mihajlovićeva obećala sređivanje puteva u Pirotskom okrugu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Obećano sređivanje puteva
Obećano sređivanje puteva; foto: MSGI

Svi regionalni i lokalni putevi koji unazad godinama predstavljaju problem za razvoj opština u pirotskom okrugu biće završeni u narednom periodu, rekla je potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, na sastanku sa predstavnicima opština Pirotskog okruga u bazi Ministarstva građevine nadomak Vladičinog Hana.

Do sada je uloženo više od milijardu dinara u ovaj kraj, rekla je Mihajlovićeva, te tvrdi da je nemoguće da nema dovoljno ulaganja u regionalnu i lokalnu infrastrukturu.

Ovo nije prvi put da se sastajemo. U Pirotu će se već danas razgovarati sa direktorom Železnica o putnim prelazima i neophodnim rampama, do kraja godine raspisaćemo javni poziv za projektno-tehničku dokumentaciju neophodnu za rekonstrukciju dva puta od Babušnice do Pirota i od Babušnice do Zvonačke banje - rekla je Mihajlovićeva.

Na sastanku je bilo reči o trenutnim projektima, kao i o planovima za narednu godinu, te o popravci oštećenih lokalnih puteva u Beloj Palanci i o načinu da se ubrza protok bugarskih turista na graničnom prelazu kod Dimitrovgrada. Posebna tačka, kako kaže predsednica Opštine Babušnica Slađana Nikolić, bila je obnova Zvonačke banje.

Rekonstruisaće se put ka Pirotu, kao i put od Babušnice do Zvonačke banje, što je veoma važno za našu opštinu jer je to način da rehabilitujemo Zvonačku banju koja već deceniju ne postoji. Hvala vam što Babušnica neće biti zaobiđena - rekla je Nikolićeva.

Infrastrukturni problemi su jedan od glavnih problema opština na jugu Srbije, rekao je predsednik Opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov.

Svoje probleme izneo je i predsednik Bele Palanke Goran Miljković koji je rekao da je potvrđena dobra saradnja ministarstva, javnih preduzeća i lokalnih samouprava.

Podsetimo, ministarstvo je trenutno preseljeno u kamp kod sela Kržince kako bi nadgledali radove na Koridoru 10, čiji je završetak najavljen za kraj 2018. godine.

Nakon sastanka sa predstavnicima Leskovca i Jablaničkog okruga ministarka je najavila i zavšetak obilaznice oko Leskovca za 2019. godinu, iako je prema ranijim najavama rok bio kraj 2018.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ojha,iha,ha

    13:36 // 6. 12. 2018.

    Opstina Pirot je sredila put,osim u selu Blato koji ne mogu da srede(ko zna zasto) a problem je vec verovali ili ne,od 1991 od kad su zajasili SPS i SRS.

  • Stojko

    10:06 // 6. 12. 2018.

    Predizborna kampanja!? Zoko, niste se setili, da posetite selo Rakita. Mislite, siromašni ljudi, nemaju me/nas/ čime poslužiti. Silno ste pogrešili. Zamislite, domaća mučenica, slatko od divljih jagoda i ZDRAVA PLANINSKA VODA.

  • Vise nije ni vazno

    03:10 // 6. 12. 2018.

    Cekaj bre kad ce gospodja da zavrsi autoput nis-pristina-tirana onaj za koji se toliko zalagala jer ce da nam donese toliko prosperiteta da ce zuta kuca da procveta. Kad nas ona i njen kolega zavrse zadatke i udese necemo se vratiti u normalu za 300god. A narod gleda i cuti - neverovatno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: