Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:45, 29. 8. 2022.

| Društvo

“Miholjski susreti sela” ove godine u vlasotinačkom selu Konopnica

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
susreti sela
Ove godine u Konopnici; foto: Opština Vlasotince

Likovnom radionicom za decu, literalnim konkursom, turnirom u malom fudbalu i kulturno-zabavnim programom, u vlasotinačkom selu Konopnica održani su “Miholjski susreti sela”.

Susreti sela održani su na praznik Velika Gospojina, što je i slava konopničke crkve, a u tom selu se na taj dan održavao i najčuveniji vašar u tom kraju, poznat po svojoj masovnosti.

Tatjana Ilić, opštinska većnica zadužena za oblast kulture i turizma, kaže da se na taj način daje nova dimenzija okupljanju u Konopnici. kolo Održani “Miholjski susreti sela” u Vlasotincu; foto: Opština Vlasotince

Zahvaljujem Ministarstvu za brigu o selu koje sufinansira ovu manifestaciju i podsećam vas da Opština Vlasotince radi na obnovi starih zgrada domova kulture u našim selima, kao što je slučaj i u Konopnici. Time podstičemo i obnovu društvenog života u selima. Ova manifestacija je još jedan korak u tom pravcu - rekla je Ilićeva.

U dvorištu crkve više od 50 dece učestvovalo je na likovnoj radionici, a autori najboljih radova bili su Ksenija Jović, Aleksandra Mitov i Mišel Jović. Na literarnom konkursu, prva mesta osvojili su Strahinja Petrović i Nastia Mišić.

Održan je i turnir u malom fudbalu za petliće, kadete i seniore, a u kulturno-zabavnom programu nastupili su KUD Bratstvo i muzička grupa Perspektiva.

Za organizovanje manifestacije je iz državnog budžeta izdvojeno 400.000 dinara, a Opština Vlasotince učestvovala je sa 200.000 dinara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: