Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:12, 29. 1. 2021.

| Društvo

Milan Petrović više nije predsednik UO KC Niš, Vlada izabrala svoje članove, nikog iz Niša

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
Klinički centar Niš
Niko iz Niša; foto: Vanja Keser

Vlada Republike Srbije imenovala je nove članove Upravnog odbora Kliničkog centra Niš, Ivanu Milošević iz Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije, Vladislava Vukomanovića iz Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta "Dr Vukan Čupić" i Slobodana Milisavljevića iz Kliničkog centra Kragujevac. Po novom Statutu Upravni odbor ima 5 članova, 3 imenuje Vlada.

Ovim je prestao mandat, odnosno razrešeni su dužnosti niški advokat Milan Petrović, koji je bio predsednik Upravnog odbora KC Niš, doktori Vladan Aranđelović i Branko Lović. Od 5 članova Upravnog odbora, 3 imenuje Vlada, a Klinički centar predlaže dva. re[enje Novi članovi; foto: Vlada RS

Podsetimo, Klinički centar Ministarstvu je poslao predlog sa tri imena.

Upravo je jedan od predloženih, direktor Klinike za kardiohirurgiju Dragan Milić, reagovao na odluku Vlade.

Novoimenovni članovi UO KC Niš su ugledne kolege i profesionalci koji svakako zaslužuju poštovanje, ali ono što meni nije jasno je kako to da su sva 3 novoimenovana člana osobe koje žive i rade van Niša (2 iz Beograda i 1 iz Kragujevca). Zar Niš nema svoje kvalitetne i dobre ljude koji bi mogli da ponesu odgovornost da budu članovi UO KC Niš, u najvećoj i najznačajnijoj zdravstvenoj ustanovi na jugu Srbije - napisao je Milić na Fejsbuku.

Podsećamo, nakon što su probijeni svi rokovi Klinički centar dobio je novog direktora pred kraj 2020. godine, a članovi Upravnog odbora na toj funkciji bili su još od 2012.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lazar

    15:57 // 31. 1. 2021.

    Prof. Perisica ne posmatram kao politicara vec kao doktora.Mislim da ce mu biti veoma tesko, ako mu bivsi Nislije i Beogradjani 24h.podmecu klipive.

  • Peca

    15:50 // 31. 1. 2021.

    Mislim da ce pored bezbroj losih poteza bivseg dir.KC.kao i ovo postavljenje UO od strane minist.preovladati razum i povuci odluku.Nis ima kadrove.

  • Bruno

    12:05 // 31. 1. 2021.

    @zora Kako je finansijski neznam, ali po saznanju od onih koji tamo rade, kriminalna. Inače jedno pitanje, od 2012. koliko novih vozila je kupljeno?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: