Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:53, 2. 7. 2018.

| Društvo

Milan Višnjić oslobođen optužbi za korupciju

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
visnjic
Oslobođen optužbi; foto: MRCN arhiva

Bivši dekan niškog Medicinskog fakulteta Milan Višnjić oslobođen je optužbi za zloupotrebu službenog položaja pred Višim sudom u Nišu. Presuda još uvek nije pravosnažna, jer tužilaštvo ima pravo žalbe, a Višnjić kaže da je njegov slučaj otpočetka bio “političko hapšenje”.

Višnjić je bio uhapšen 2013. godine, u pritvoru je proveo 3 meseca, a bio je optužen da je oštetio Medicinski fakultet tako što je umanjivao školarine za studente takozvane "Engleske grupe".

Viši sud u Nišu doneo je presudu 29. juna da se Višnjić oslobađa optužbi uz obrazloženje da tokom glavnog pretresa nije dokazano da je optuženi izvršio krivično delo za koje je optužen.

Optuženi je nepravnosnažnom presudom oslobođen od optužbe da je od 2008. godine do decembra 2012. godine kao službeno lice – dekan Medicinskog fakulteta u Nišu iskorišćavanjem svog položaja i prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja pribavio protivpravnu imovinsku korist studentima tzv. „Engleske grupe – Odsek medicina farmacija i stomatologija“, koje je oslobodio dela školarine u proseku od 500 do 1.000 evra i da je time pričinio i štetu Medicinskom fakultetu - navode iz Višeg suda.

Bivši dekan Medicinskog fakulteta i hirurg Milan Višnjić navodi da je u pitanju bilo političko hapšenje, da nikada nije uradio ništa protivno zakonu, niti je odluke donosio na svoju ruku, već je odlučivao kolegijumom fakulteta.

Očekuje i moguću žalbu, ali je siguran u svoju nevinost.

Izmislite jednu priču i kažete držte lopova, i to je ta priča. Sigurno me ne bi niko oslobodio da je bio bilo koji momenat sumnje. Prvo su me optužili da sam oštetio budžet, pa kad sam rekao da su to pare fakulteta, promenili su u zloupotrebu službenog položaja. Mene niko ništa nije pitao, jednostavno su me zaustavili na putu za Leskovac, pošao sam da operišem, zaustavili me na putu i odveli u zatvor. Da sam najveći kriminalac koga juri interpol ne bi tako uradili - navodi Višnjić.

Iz Višeg suda objašnjavaju da posle presude tužilac ima pravo žalbe, pa će to odlučiti da li će presuda Višnjiću postati pravosnažna ili će otići na razmatranje pred Apelacioni sud.

Podsetimo, Višnjić je uhapšen jula 2013, određen mu je pritvor do 30 dana, pa je produžen. Smenjen je sa mesta dekana avgusta 2013. Više o Višnjiću pročitajte u rubrici “Ko je ko”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • miodrag-mića

    13:54 // 3. 7. 2018.

    BRAVO za pravnu državu...Oj Srbijo među šljivama

  • Oscar Pitagor

    12:07 // 3. 7. 2018.

    Они који су на пријемном имали НУЛА поена, или ту негде, уписали су факултет као Енглези. Након двоцифреног броја година студирања њихове дипломе се привршавају. Исти се запошљавају..
    Они који су легално уписали «Данке дојчланд».
    Ово се зове намерно и свесно инсталирање хаоса и помагање да смеће исплива на површину.
    За ово те неће гонити. Лично ћу се радовати кад ти закон равнотеже закуца на врата

  • brana

    10:25 // 3. 7. 2018.

    Bravo!!!! nista, sad mi svi lepo da idemo u zatvor, obzirom da kriminalci nisu krivi, onda smo to mi! nema sta!!!!
    Da mu damo orden!!! i njegovom sinu, i on da dobije orden.

    Uzasssss

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: