Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:15, 3. 9. 2021.

| Društvo

Milenković: Stanovi za bezbednjake useljivi na proleće sledeće godine

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Stanovi za bezbednjake
U narednom periodu počinje izgradnja toplovoda, atmosferske kanalizacije, kao i ostali radovi na uređenju oko kompleksa; foto: Grad Vranje

Druga faza izgradnje stanova za bezbednjake, u kojoj će biti izgrađeno 298 stanova biće završena na proleće 2022. godine, rekao je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković prilikom obilaska gradilšta sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem.

Prva faza izgradnje stanova za vojsku i policiju koja je podrazumevala 186 stanova u 4 zgrade završena je, druga koja podrazumeva izgradnju još 5 zgrada i 298 stanova počela je prošlog septembra.

Dinamika radova odvija se po utvrđenom planu. Mi kao lokalna samouprava imamo obavezu izgradnje okolne infrastrukture, tako da u narednom periodu počinje izgradnja toplovoda, atmosferske kanalizacije, kao i ostali radovi na uređenju oko kompleksa. Takođe, u toku je procedura za izbor izvođača radova za javnu rasvetu i nadam se da će planirani rokovi za završetak radova biti ispoštovani i da će zgrade biti useljive na proleće 2022. godine - rekao je Milenković.

Radove na izgradnji stanova za bezbednjake posetio je i ministar Tomislav Momirović koji je rekao da je investicija u Vranju jedna od najvećih u Srbiji, a da se trenutno u zemlji investira u 8.000 stanova za bezbednjake i da je plan da se tako nastavi i u narednom periodu.

Državni projekat koji je podrazumevao izgradnju jeftinih stanova za bezbednjake, osim odlaganja datuma početka gradnje, obeležile su i brojne afere nakon početka gradnje pre oko godinu godinu dana, pa je tako u Vranju hapšen jedan izvođač radova, zapaljen vozni park drugog, a u Nišu gradnja stopirana zbog ispitivanja terena, a onda je eksplodirala bomba na već razminiranom terenu. Tender za izgradnju zgrada u Nišu i Vranju dobila je firma koja je rušila u Savamali.

Upravo policajci koji su konkurisali za stan, kako su rekli novinarima, ne misle da je čitav sistem oko dodele stanova u redu, jer po njemu ispada da do stana mogu da dođu oni koji rade tek nekoliko godina, a oni koji su u službi decenijama ostanu “kratkih rukava”, dok je premijerka Ana Brnabić rekla da je to bio najbolji i najtransparentniji način da se dođe do stana.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • da da

    14:34 // 4. 9. 2021.

    a ljudi koji kirije placaju i zive u 35m2 sa dvoke dece,ajde realno prepolovite sirotinju i te bezbednjake....nije u redu gradonacelnice.imao pa nemao

  • nema bezbednijeg posla od posla u vojsci i policiji

    07:54 // 4. 9. 2021.

    nikakvo cimanje, plata pristojna i redovna.
    Komšija, vojno lice u penziji, došao kao izbeglica. nasledio sprat u kući, kupio novi plac, napravio kuću, nedavno kupio stan po tržišnpj ceni. Od sirotinjske plate i još niže penzije se to ne stiče.
    Zašto bi sirotinja, koja puni budžet, obezbeđivala bogatijem od sebe, policajcu i vojniku, jeftin stan!?

    • ????&!!!!

      14:19 // 4. 9. 2021.

      @nema bezbednijeg posla od posla u vojsci i policiji :
      Kakó zaštó ? Pa, trebu im stanovi !

  • profesor

    21:38 // 3. 9. 2021.

    tako je, potkupljuj narod...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: