Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:05, 6. 3. 2024.

| Društvo

Milić: Ispituju moje zvanje na Medicinskom fakultetu da bi niška Kardiohirurgija izgubila status klinike

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Dragan Milić; foto: JV
Kaže da je cilj da 10. aprila ostane bez posla na fakultetu i da Kardiohirurgija ostane bez statusa klinike; foto: JV

Iako je komisija već dala pozitivno mišljenje na izbor Dragana Milića u zvanje redovnog profesora na Medicinskom fakultetu u Nišu, u planu je formiranje nove komisije koja o tome treba opet da odlučuje, tvrdi direktor Kardiohirurgije. Kaže da bi tako mogao da ostane bez posla na fakultetu, a ta klinika bez statusa klinike jer ne bi imala nastavnike u svojim redovima.

Komisija za pisanje referata, u kojoj su bili Miloš Velinović, Nebojša Stojanović i Saša Milenković, a koju je odredio Senat Univerziteta u Nišu, dala je pozitivno mišljenje o izboru Milića u zvanje redovnog profesora na Medicinskom fakultetu, kaže on.

Međutim, žali se da dekanica nije do danas stavila taj izveštaj na javni uvid i tvrdi da je zato zakazana sednica Katedre za hirurgiju, koja treba da odredi sastav nove komisije da bi ona potom ponovo davala mišljenje.

Cilj je da 10. aprila 2024. ostanem bez zvanja i posla na Medicinskom fakultetu, kako bi po zakonu naša Klinika za kardiohirurgiju izgubila status klinike jer nema nastavnike u svojim redovima. Pošto plan o prestanku rada klinike zbog nedostatka reagenasa nije uspeo (reagensi treba da stignu do kraja ove nedelje), kreće se u plan B - da profesor sa tri specijalizacije (opšta hirurgija, vaskularna hirurgija i kardiohirurgija) ostane bez posla i mogućnosti da uči studente i mlade lekare - navodi Milić.

Južne vesti poslale su Medicinskom fakultetu zahtev za komentar, ali odgovora nema do objavljivanja teksta.

Podsetimo, krajem prošle godine doktor Milić je smenjen sa mesta prodekana na niškom Medicinskom, a on je kasnije tvrdio da sabotiraju njegov izbor u redovnog profesora zbog politike. Dekanica mu je odgovorila da u njenom mandatu nikome ko ispunjava uslove nije osporen izbor u zvanje.

Milić je, potom, odgovorio da je dekanica potvrdila kršenje procedure njegovog izbora za redovnog profesora.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ђура

    14:35 // 7. 3. 2024.

    Да ли је могуће да је српски усуд убијање сопствене елите , негативна селекција и примитивизам ?!.

  • Zoran

    11:15 // 7. 3. 2024.

    Gde se sns politika umeša tu života nema...

  • Zabava za narod

    10:57 // 7. 3. 2024.

    Dosadno je vise citati i slusati o Milicu kome su najbolji prijatelji Perisic i Sotirovski, a ovamo se kao za narod svadjaju i tuze. Sve je ovo igra, a mi ludi pa verujemo ...

    • Ти си тотално промашио тему

      11:36 // 8. 3. 2024.

      То једноставно није тачно! Иде нека прича да је у добрим односима са Сотировском, у добрим, не у пријатељским. А што се тиче Перишића, вреди ли то коментарисати? Зна се у каквом су и коликом сукобу годинама!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: