Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:50, 14. 2. 2024.

| Društvo

Milić: Lokacija novog porodilišta u Nišu bizarna, izgraditi ga duž Zetske

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
IMG_20240214_122045
Novo porodilište umesto parkinga; foto: Ljubica Jocić

Predlog da se novo porodilište u Nišu izgradi na mestu sadašnjeg parkinga pored Urgentnog centra direktor Kardiohirurgije Dragan Milić smatra “bizarnim” i “nepraktičnim”. Kaže da će dečije klinike tako biti udaljene od porodilišta više od 500 metara i da će doći do saobraćajnog kolapsa, pa predlaže da nova zgrada GAK-a bude pored sadašnje, duž Zetske ulice.

Predlog je morao da obuhvati i izgradnju Instituta za majku i dete, ističe Milić i podseća da grad pola veka nema nijedan institut.

Dragan Milić Milić podseća da Niš nema nijedan institut; foto: JVNeophodno je, kaže, predvideti i najmanje dve višespratne javne garaže, kako bi se saobraćaj normalno odvijao.

Ne smeju se dozvoliti propusti kao što su bili tokom projektovanja novog Univerzitetskog kliničkog centra Niš, kada je zaboravljeno da se projektuje poliklinika za preglede, kuhinja i vešeraj - navodi Milić.

Predlaže da se porodilište izgradi pored zgrade u kojoj je ono sada smešteno, a da u toj staroj zgradi ostane ginekologija.

Toplim vezama povezati novu zgradu porodilišta i staru zgradu, čime bi se zadržala funkcionalnost jer sada postoji topla veza sa dečijom klinikom - kaže Milić.

Smatra i da nacionalni stadion ne bi trebalo graditi narednih deset godina i da bi novac namenjen njegovoj izgradnji trebalo preusmeriti na izgradnju 100 porodilišta u Srbiji.

Srbija umire i ukoliko se hitno ne preduzmu ozbiljne mere za regeneraciju stanovništva, neće imati ko da igra fudbal, niti ko da gleda utakmice - ističe on.

Inače, rekonstrukciju niške Klinike za ginekologiju i akušerstvo nadležni su više puta najavljivali, a u utorak je objavljeno da će umesto obnove biti izgrađena nova zgrada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vera

    23:31 // 15. 2. 2024.

    Kao i uvek, pametan predlog Dr Milica.

  • Deka Ada

    22:44 // 15. 2. 2024.

    Mileko ,toplovod vodi toplotu,a izvanredni dr Milicć misli na nesto drugo a to je povezanost klinika hodnicima da pacijenti i osoblje ne budu izlozeni vremenskim neprilikama kada prelaze sa jedne klinike na drugu.

  • Kapetan ...

    17:34 // 15. 2. 2024.

    Osim komentara @iva, ja ne videh niti jedan smisleni /zdravorazumski/ komentar! Ko be pita ljude "na začelju kolone" i koji glaŠaju kako im se kaže i naredi!!!??? docent Milić je čovek širokih vidika - samo za sebe "i odmah hoće sad i hoće sve",s' brda /Hilla/ i s' dola - Walley/.
    Nema ga Radio Niš i emisija "Pozdravi i želje" ... Ja bih lično voleo da on bude neko i nešto pa da narod "oživi"

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: