Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:21, 28. 1. 2024.

| Društvo

Milić: Pokrenut postupak protiv Klinike za kardiohirurgiju

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
lekari kardiohirurgija
Milić prijavu vidi kao još jedan pokušaj zatrašivanja iz ko zna kojeg kabineta; foto: FB Dragan Milić

Protiv naše klinike pokrenuta je krivična prijava zbog ispitivanja tromboze kod kovid bolesnika standardnom metodom koju primenjujemo inače kod svih naših bolesnika, saopštio je večeras direktor niške Klinike za kardiohirurgiju dr Dragan Milić, ocenjujući pokretanje postupka kao još jedan bizaran, naručen, gotovo smešan pritisak orkestriran, kaže, iz ko zna kojeg kabineta.

Milić kaže da je razlog prijave taj što se Klinika bavila naučno-istraživačkim radom tokom vanrednog stanja u pandemiji kovida koje je uvedeno 15.3.2020. godine.

U našoj laboratoriji se analiziralo koliko je poremećena funkcija hemostaze kod obolelih od kovida. Inače ovo su ispitivanja koja se rade kod nas svakog dana, svakom bolesniku koji se podvrgava kardiovaskularnim operacijama kako bi procenili da li postoji sklonost ka trombozama ili krvarenju. Nikakvih eksperimentisanja nije bilo, nikakve nove metode, samo one koje su standard na našoj klinici. Rezultati su se dobijali iz uzoraka krvi kao što se određuje nivo šećera ili holesterola na primer. Zaista veoma interesantno za krivični postupak... - smatra Milić.

Prijavu i pokretanje postupka ocenjuje kao još jedan bizaran, naručen i, po njemu, gotovo smešan pritisak prema Klinici orkestriran iz ko zna kojeg kabineta.

Nikada se nisu procesuirali ogromni propusti koji su se dešavali tokom pandemije (najeklatantniji primer je taj što je kovid bolnica otvorena u Kruševcu, a ne u Nišu, iako Kruševac nije imao osoblje za tu bolnicu, zbog čega su lekari i medicinsko osoblje iz Niša putovali u Kruševac da rade, što je dovelo do ogromnih troškova koje su platili svi gradjani Srbije) - napisao je Milić.

U svojoj objavi zaključuje da je normalno postalo nenormalno, a nenormalno i nemoralno normalno i poželjno i poručuje da će se boriti da normalnost, struka i znanje pobede, kako kaže, primitivizam i zlo.

Podsetimo, pre samo par dana kolegijum niške Kardiohirurgije zatražio je da nadležni hitno imenuju novog direktora Kliničkog centra u Nišu i formiranje novog Upravnog odbora.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • danija

    21:55 // 29. 1. 2024.

    Idu lokalni izbiri. Pa prpa malo. A slikajte samo da ljudi vide kako limom pokrivaju Bulevarsku pijacu. Uzas i ruglo. Stari zamenili samo novim.

  • 1234567890

    10:18 // 29. 1. 2024.

    Niš je egzemplar za mnogo toga i to najgoreg!"Svi protiv svih" a svi misle da su akademici,najpametniji i najstručniji a ono-duplo golo!Zdravstvo nikada nije bilo na nižoj grani a svi se busaju u grudi osim ponekih svetlih primera i stručnih doktora,profesora,za koje "javnost" nije ni čula jer rade svoj posao i nemaju vremena za samopromociju i prisustvo u "medijima" a pišu i naučne radove ! E, pa

  • Čarapa

    07:45 // 29. 1. 2024.

    Zašto se ne otcepite

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: