Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:38, 10. 1. 2023.

| Društvo

Milijarde za firmu Međarca, gradonačelnica nezadovoljna brzinom kojom se krpe rupe u Nišu

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
međarac
Partijske kolege; foto: JV / Tamara Radovanović

Firma Vodogradnja iz Pukovca već godinama je zadužena za “krpljenje” rupa na niškim ulicama i za to dobija milijarde dinara. U vlasništvu je porodice Gorana Ljubića Međarca, predsednika Opštine Doljevac i partijskog kolege gradonačelnice Niša. Dragana Sotirovski kaže da nema veze ko je u kojoj stranci i da je Vodogradnja posao dobila na tenderu, ali da nije zadovoljna brzinom radova.

Udarne rupe su među problemima na koje se Nišlije svakodnevno žale, a neuređene i neasfaltirane ulice takođe muče građane.

goran ljubic međarac Goran Ljubić je predsednik Opštine Doljevac; foto: JVPočetkom decembra 2022. niška Direkcija za izgradnju ponovo je sa Vodogradnjom i firmom Trace Srbija potpisala okvirni sporazum za izvođenje radova na redovnom i urgentnom održavanju puteva. Njegova vrednost je 1 milijarda dinara sa PDV-om.

I nekoliko meseci ranije, u septembru 2022, sa tim firmama sklopljen je okvirni sporazum za radove na rehabilitaciji puteva i ulica, vredan 1,5 milijardi sa PDV-om.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kaže da je tender bio javan, da je mogao da se javi bilo ko, ali da su te firme imale najpovoljniju ponudu. Ipak, mnoge Nišlije se žale na stanje ulice, a da li je problem i nedostatak autoriteta gradonačelnice nad partijskim kolegom Međarcem - gradonačelnica kaže da nije.

Ne, nema tu nikakvog autoriteta. Bez obzira na to što su naše političke kolege, oni su posao dobili na tenderu. Dakle, tender je bio javan, mogao je da se javi bilo ko, oni su bili najpovoljniji, javili su se i posao dobili - navodi ona.

Ipak, brzinom radova, kao i time koliko ima rupa nije zadovoljna i ističe da Grad ne može da zabrani raskopavanje republičkim kompanijama i gradskim preduzećima.

Nema nikakve veze ko kojoj partiji pripada, ko šta radi, bitno je kojom brzinom se to radi, ali opet kažem, time nisam zadovoljna i to treba da poboljšamo, verovatno zbog bolje organizacije u smislu većeg broja ekipa, boljeg vremena kada dođe vreme - objašnjava Sotirovski.

dragana sotirovski, gradonačelnica Niša Sotirovski kaže da to nema veze sa tim ko kojoj stranci pripada; foto: JV / Ljubica JocićDodaje i da postoje zakonska pravila o tome koliko dugo rupa treba da stoji da se sabije zemlja, kao i da nadležni ne mogu da znaju “u kom trenutku se koja rupa otvorila”, ali da se to rešava u roku od 24 sata kada građani jave.

Podsetimo, Vodogradnja iz Pukovca ima problematičnu prošlost - zbog navodnih malverzacija 2014. godine bili su uhapšeni i Goran Ljubić i njegov rođeni brat Zoran.

Zajedno sa firmom Trace Srbija u vlasništvu bugarskog akcionarskog društva ugovore za održavanje i izgradnju puteva na dve godine dobijali su i 2019. i 2021. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran

    21:49 // 11. 1. 2023.

    Raskopaju se rupe u petak i
    Ostavee za vikend nezavrsene
    A ako je praznik stoje ihaha
    Za to vreme vozaci koce naglo
    I razbijaju vozila.
    Stetu na vozilima treba da
    Plati grad jer bira na tender
    Uzasdtopno istog i ako neradi
    Kako treba.
    Tesko nama sa vama

  • Niš

    09:50 // 11. 1. 2023.

    Medjarci bolje da drze motike i da kopaju zemlju po Moravu, jel za bolje nisu, nego što kopaju rupe po Nišu i ne zatrpavaju nego ljudi lome i noge i kola...

  • Zika

    07:52 // 11. 1. 2023.

    Pa oni te postavise na mesto gradonacelnice a ti ih pljujes.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: