Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:37, 16. 1. 2024.

| Društvo

Milion i po dinara za lečenje šestoro mališana iz Niša

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
centar, nis
Više novca za lečenje u odnosu na prošlu godinu; ilustracija; foto: Vanja Keser

Milion i po dinara obezbeđenih od Humanitarnog parkinga u Nišu i novogodišnjeg vatrometa od čije kupovine je Grad odustao, biće namenjeni za lečenje petoro, odnosno šestoro mališana koje su predložili građani.

Kako je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski izjavila gostojući u jutarnjoj emisiji televizije Zona plus, petoro mališana dobiće po 300.000 dinara, s tim da su u jednom predlogu predloženi brat i sestra Andrea i Viktor Stevanović.

To su Vasilije Kitić, rođen 2015. godine, koji ima probleme iz spektra autizma, Nikolina Stojanović, 2018. godište, koja boluje od cerebralne paralize, Todor Stojanović rođen 2021. godine, Luka Alimović i brat i sestra Andrea i Viktor Stevanović, imaju još jednog brata, i njih čeka operacija - izjavila je Sotirovski.

Gradonačelnica je dodala i da su putem uvećane jednokratne novčane pomoći pomogli i 6-godišnjem Vukašinu Mančiću koji je danas otputovao na lečenje u Italiju.

Inače, na adresu Kancelarije za brze odgovore je pristiglo još 39 predloga za pomoć, a proše godine od Humanitarnog parkinga i odlukom Gradskog veća pola miliona dinara preusmereno je 4-godišnjem Maksiimu Milenkoviću koji ima genetske promene i 4-godišnjoj Jani Pavlović koja je rođena sa više tumora na vitalnim organima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: