Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:57, 20. 1. 2014.

| Društvo

Milionski računi za struju u Nišu

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
racun-milionski.jpg
Milionski račun za decembar mesec

Dvoje Nišlija dobilo je račune za električnu energiju, za decembar, od skoro dva miliona dinara, iako su u novembru struju platili oko 500, odnosno 3.000 dinara.

Dušan Anisimov iz Niša bio je prvo bio zbunjen kada je dobio račun za potrošenu električnu energiju u decembru, a onda se kako kaže, slatko nasmejao.

Umesto očekivanih 3.000 dinara, koliko je bilo ranije, na računu je pisalo 1.932.840.

- Da je neka druga suma bio bih zabrinut, ovako smo se slatko nasmejali. Zamislite ovo, ako uplatimo do 26. januara, piše da ćemo da dobijemo popust od 60.195 dinara - kaže uz smeh Anisimov.

milionski Greška nije slučajna?, foto: gradjanin.rsJoš jedna Nišlijka je pored Anisimova dobila iznenađujuć račun za struju. Kako piše gradjanin.rs Tijani Tošić je do sada prosečni račun bio 500 dinara, a za decembar joj je za naplatu stiglo skoro 1,7 miliona dinara.

- Na računu je prikazana potrošnja od 99.998 kilovat-sati, za koju treba da platim neverovatnih 1.693.430 dinara. Toliko o tvrdnji EPS da ne postoji greška u obračunu – kaže ova Nišlijka.

Portparol niške Elektrodistribucije Slađana Mančić nije mogla da komentariše konkretne slučajeve, jer nije imala račune pred sobom, ali je sugrađane koji imaju primedbe uputila na šalter za reklamacije i naglasila da broj onih koji se žale na račune za struju nije uvećan.

- Broj reklamacija je oko 1 odsto i to je uobičajeno za svaki mesec. Ništa nije uvećano. Naravno da je moguća greška, ali jedino mesto gde građani mogu to da provere je šalter za reklamacije - rekla je Mančić.

Anisimov kaže da je prijavio problem niškoj Elektrodistribuciji i da su mu u ovom preduzeću oduzeli račun, kako bi utvrdili gde je nastala greška. Kaže da mu je rečeno da će informacije o njegovoj potrošnji, u decembru mesecu, dobiti za 2 do 3 dana.


Nema sistemske greške

U zvaničnom saopštenju “EPS Snabdevanja”, preduzeća koje je zaduženo za obračun i naplatu električne energije, stoji da nema sistemske greške u računima za decembar mesec. Pritužba građana ima na nivou cele Srbije, ali iz “EPS Snabdevanja” poručuju da su računi za decembar 2013. godine tačno obračunati.

Pojedini kupci, naglašavaju u ovom preduzeću, dobili su veće račune, jer je potrošnja u decembru u Srbiji bila veća za 24 odsto u odnosu na novembar 2013. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • goran pudja

    10:01 // 22. 1. 2014.

    Ne znam šta kome nije jasno? Račun je skroz ispravan. Čovek je u minusu sa potrošnjom kilovata! Oni su mu u stvari obračunali kao da je sat obrnuo pun krug, a to je 99000 kw. Čovek je dakle vraćao sat

  • Nije srpski cutati

    11:26 // 21. 1. 2014.

    Dok se ne otpuste svi koji zu zaposljeni u periodu od 1993 god. do danas u drzavnim ustanovama. Osnovne skole,srednje fakulteti
    bolnice razne drzavne institucije.
    U Sbiji VERUJTE MI nece biti bolje.

  • Пантелија Топаловић

    10:25 // 21. 1. 2014.

    Mogu da nam rade šta žele jer generalno u Srbiji ljudi umeju da gunđaju, ali ne umeju da se pobune. Nemate ništa od toga što ih blatite po komentarima. Mediji, reklamacije, pa kuka i motika ako treba!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: