Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:41, 1. 4. 2013.

| Društvo

Milisavljević "brani" gimnazijska odeljenja

Autor:S.JanačkovićIzvor:Južne vesti
Dusan Milisavljevic
Dušan Milisavljević, foto: ds.org.rs.

Narodni poslanik Demokratske stranke iz Niša Dušan Milisavljević oštro se protivi predlogu upisa u srednje škole, kojim je predviđeno ukidanje po jednog odeljenja u gimnazijama u Nišu, Aleksincu, Pirotu i Blacu.

On smatra da je takav predlog "direktno suprotan nedavno usvojenoj Strategiji razvoja obrazovanja u Srbiji", prema kojoj do 2020. godine u gimnazijama treba da bude 39 odsto srednjoškolaca.

- Trenutno gimnazije pohađa 23 odsto učenika, a u navedena 3 okruga, čiji su učenici budući studenti Univerziteta u Nišu, taj broj je još manji - rekao je Milisavljević.

On kaže i da bi se smanjenjem broja učenika u gimnazijama direktno smanjio broj studenata Univerziteta u Nišu jer se, objašnjava, "jedino u gimnazijama stiče svestrano i kvalitetno obrazovanje koje predstavlja odličnu osnovu za dalje školovanje na fakultetima Univerziteta u Nišu."

Na pitanje šta će konkretno uraditi povodom ovog problema, Milisavljević za Južne vesti odgovara da je samo njegovo obraćanje ovim povodom dovoljan vid protesta.

-  Siguran sam da smanjenja gimnazijskih odeljenja neće biti u Vojvodini koja ima pokrajinsku Vladu, niti u Beogradu, već pokušavaju da to urade u tri najsiromašnija okruga - kaže Milisavljević.

Podsetimo, načelnik Školske uprave Nišavskog okruga Živomir Jovanović objasnio je da je takav predlog plana upisa uslovljen smanjenim brojem učenika i da je, osim u gimnazijama, predloženo ukidanje još 22 odeljenja u srednjim stručnim školama Topličkog, Nišavskog i Pirotskog okruga.

Ministar prosvete Žarko Obradović je 29. marta u Nišu rekao da je "potrebno napraviti ravnomeran raspored učenika na nivou okruga". 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan

    16:54 // 2. 4. 2013.

    Bravo čoveče.
    Svaka ti čast. Ne pripadam ni jednoj stranci ali podržavam svaki vid borbe za dobrobit naše dece i nas koji nemamo stanove po Nišu i Beogradu, kao i svaki vid borbe protiv korupcije, partokratije i nezakonitog bogaćenja pojedinaca. Izbacite politiku iz škole i prepustite je ljudima iz struke.
    Predložite amadman da direktor škole ne sme da bude političar i najduže JEDAN mandat.

  • Branislav Petrovic

    20:52 // 1. 4. 2013.

    Druze doco bas te zabole uvo za smanjenje odelenja po gimnazijama na jugu.Nije ti jasno da ti ne mozes da budes lider stranke i politicki autoritet.

  • Milan Petrovic

    15:26 // 1. 4. 2013.

    Sramota je sta nam rade, gde ce da seku ili da uzimaju nesto to je uvek nas siromasan jug.

    Pa skoro je i gos Dacic u Nisu izgovorio da je jug Srbije uvek kada se brani Srbija i da je potrebno sada cela Srbija pomogne jugu Srbije.

    E moj premijeru, evo prilike da pomognete, sobzirom da kako se prica vi ste bili djak gimnazije Stevan Sremac u Nisu pa zaustavite onog vaseg Ministra Obradovica da nam sece gimnazijska odeljenja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: