Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:12, 1. 9. 2015.

| Društvo

Milisavljević prvi potpisnik Barselonske deklaracije u Srbiji

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti, Belami
milisavljevic
Milisavljević se nada da će Skupština podržati ovu deklaraciju; foto: Media&Reform centar Niš

Deklaraciju kojom se parlamentarci širom sveta obavezuju da će se posvetiti borbi protiv tuberkuloze potpisao je i niški poslanik i član Odbora za zdravlje Skupštine Srbije Dušan Milisavljević.

On je ovim postao prvi potpisnik Barselonske deklaracije o tuberkulozi, a napominje da mu je plan da i njegove kolege iz srpskog parlamenta, bilo iz opozicije ili pozicije, potpišu ovaj dokument.

Već sam kontaktirao ministra zdravlja Zlatibora Lončara i verujem da će i on podržati ovu deklaraciju. Nakon toga ću imati sastanak sa predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković i predstaviću joj deklaraciju i potom tražiti sednicu skupštinskog Odbora za zdravlje i porodicu na kojoj bi tražio od svojih kolega da je podrže i svojim glasovima i svojim potpisima - objašnjava Milisavljević.

Milisavljević objašnjava da se ovom deklaracijom, koju je inicirala globalna parlamentarna grupa, apeluje na brojne vlade, farmaceutsku industriju da se posvete borbi protiv epidemije tuberkuloze širom sveta.

Deklaraciju iz Barselone do sada je potpisao 561 parlamentarac iz 82 zemlje, a cilj je da ovu inicijativu podrže poslanici iz najmanje stotinu zemalja. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • vojnik

    18:05 // 2. 9. 2015.

    Tuberkuloza nije bolest od juče i ova kampanja je čisto političkog karaktera, kako na nivou EU, tako i na nivou dragog nam doktora, čiji bi potencijal, ipak više voleo da vidim i u profesuri i na ORL. Jednostavno, zar ne?

  • BoyNick

    14:39 // 2. 9. 2015.

    Читам коментаре и јежим се! Уместо да вест буде то да постоји иницијатива европских парламентараца за искорењивање опаке болести, одједном почиње "сецирање" доктора који је потписник декларације. Боље да хара туберколоза него да се пише о њему!

  • Slaviša Milojević

    13:15 // 2. 9. 2015.

    Profesore svaka vam čast na ovoj inicijativi. Uvek pokrećete dobre inicijative koje su u korist gradjana naše države.

    Samo napred!

    • Mile

      20:44 // 7. 9. 2015.

      Kad bi gospodin bio zainteresovan za lečenje pacijenata u svojoj struci narod bi imao mnogo veće koristi. Ali izgleda da ga više interesuje slava i populizam nego dobrobit naroda. I ja ga pamtim po ignorisanju u čekaonici na ORL i nisam se više ni lečio kod njega.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: