Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:50, 7. 9. 2022.

Mini-deponija u dvorištu niške Osnovne škole "Ratko Vukićević"

OŠ Ratko vukićević smeće Direktorka kaže da šuta ima zbog rekonstrukcije mokrih čvorova; foto: čitateljka

Dvorišta pojedinih niških osnovnih škola ovog septembra puna su smeća. Roditelji se naročito žale na školu “Ratko Vukićević”, gde ima i građevinskog šuta. Direktorka Divna Stevanović kaže da pomoćni radnici čiste posle svakog odmora, ali da đaci često bacaju otpad van kanti, a načelnik Školske uprave Niš Predrag Nešović da je upoznat sa problemom smeća u školama i da će reagovati.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • vlakno

    16:02 // 7. 9. 2022.

    sto se žalite na školu? naučite decu gde se djubre baca.

    • Срр

      14:15 // 8. 9. 2022.

      Ко да их научи? Родитељи?? Па, они су још гори од своје драгоцене безгрешне чељади.

  • Marko

    17:19 // 7. 9. 2022.

    Direktorka da promeni koseve na igralistu. Ovo je zemlja kosarke i sramota je da kosevi lice razbijena vrata. Da salu umesto sto izdaje napravi raspored da deca imaju fizicko umesto da uce "teorijski" kako se trci.
    Šut je odlican, znaci da se nesto renovira, pa i treba, toaleti su katastrofa. Tako da pustite da se radi, treba da se radi, ovde nagazite bolje one koji su taj sut trebali da sklone

    • Aca

      09:11 // 8. 9. 2022.

      Sut je trebalo da skloni onaj ko izvodi radove a skola ima valjda neki uticaj na njih. A postoji i posuda za odlaganje suta.
      Opsti izgled niskih skola i odrzavanje fasada i dvorista je posebna tema...u dvoristu os "Dositej Obradovic" preko celog zida stoji grafit "STARO GROBLJE"; os "Branko Miljkovic' ima teren sa vestackom travom koji polako ali sigurno propada...

    • Дес - пот

      11:31 // 8. 9. 2022.

      Aцa, школе су без икаквог утицаја на извођаче, процедуру,од уговарања до примопредаје води Дирекција за изградњу града,а школе су наручиоци на папиру!

  • Ucenicki roditelj

    18:09 // 7. 9. 2022.

    Skola "Ratko Vukicevic" je najbolja na svetu a nastavnici i ucitelji na celu sa direktorkom Divnom Stevanovic su bez premca! To moze da potvrdi svako ko je imao veze sa ovom skolom i zaposlenima.

    • Срба

      02:35 // 8. 9. 2022.

      Хаааааахахахахахааааааааааааа! :D :D :D

    • Milanče

      07:20 // 8. 9. 2022.

      Kakve to veze ima sa šutom i smećem u školi, tim gore što je takva kakvom je opisujete?

  • Dragan Petrovic

    19:19 // 7. 9. 2022.

    Park kod opstine vam je slika i prilika nekulture i nerada sluzbi koje treba da ciste...jeste da su tu 5-6 kafica u nizu,ali oni sto setaju kante vise vremena provode sa mobilnim nego sa metlom...a osnovna skola gde se deca uce da je cistoca pola zdravlja neka sluzi kao los primer...

    • Nemanja

      21:37 // 7. 9. 2022.

      Da se ne lazemo, kriv je onaj koji pravi to djubre. Ako se ponasamo kao stoka, nijedna sluzba nece biti dovoljno efikasna sa ciscenjem.
      Hajde za promenu da ucimo decu da je patriotizam izbegavanje prljanja i unistavanja okruzenja u kome boravimo, za razliku od kafanskog busanja u grudi i svaljivanja krivice na druge.

  • Redar

    22:45 // 7. 9. 2022.

    Jadna gospodja ne može da prodje od šuta, a ljudi menjaju toalete. Odmah da objavi na mrežama. Pitam se je l obrisala prašinu u stanu?

  • Zoran Popović

    09:30 // 8. 9. 2022.

    Direktorka ili nadležne službe bi mogle da obidju školu od 22h-02h i da vide kako 30-ak deteta veceg uzrasta prave lom po školskom dvorištu.Osim smeća
    lome motkama, bacaju ploče betonske, uz buku i vrištanje koje se čuje u krugu od 200m. Jadni stanari okolnih zgrada .

    • Срба

      14:25 // 8. 9. 2022.

      Та “деца” то исто раде одмах по завршетку школског дана. Уместо да иду право кући, праве ХАОС по двориштима околних зграда са свим тим што сте навели- и још горе. Неартикулисано вриштање, урлање (и девојчица и дечака), бацање смећа на све стране, јурење птица, паса, мачака и бацање каменица, грања, псовање, пењање по гаражама и сумануто јурцање и витлање- део је њиховог свакодневног репертоара.

  • Nikola

    10:56 // 8. 9. 2022.

    Ucenici sigurno ne bacaju sut, ako su vec gradjevinski radovi u toku zna se kako se obezbedjuje gradiliste, ovo je stvarno sramota. Zamena teza i neoodgovornost osoblja(a pre svega nadleznih u skoli)

  • Boba

    19:38 // 8. 9. 2022.

    Lepo sto ce deca imati nove toalete.

  • Mira

    16:19 // 9. 9. 2022.

    To što učenici rade posle škole i u večernjim satima je vaše delo dragi roditelji.

  • Jovana

    18:57 // 9. 9. 2022.

    Da li roditelji isto tako ukazuju na smece oko zgrada, koje razbacuju ista ta naša deca?! Roditelji, takođe, treba da edukuju svoju decu gde se baca smece.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: