Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:13, 2. 7. 2019.

| Društvo

Mini-deponije na nekoliko lokacija u Nišu, iz "Mediane" kažu počišćene

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
smeće Koste Stamenkovića
Kažu da je smeće u Ulici Koste Stamenkovića počišćeno; foto: čitalac

Građani se i dalje žale na smeće koje se gomila oko prepunih kontejnera u Ulici Majakovskog u Nišu, ali su ukazali i na mini-deponije u Gabrovačkoj reci, u Ulici Koste Stamenkovića i u naselju Crvena zvezda. Iz JKP Mediana odgovaraju da su ih počistili i to dokumentuju fotografijama.

Koste Stamenkovića Ovako je prethodnih dana izgledala Ulica Koste Stamenkovića; foto: čitalac Prepuni kontejneri, smeće razbacano na sve strane i pogled koji liči na deponiju - tako su građani videli Ulicu Koste Stamenkovića, kod zgrade Elektrotehna. Priložili su i fotografije preko aplikacije "Prijavi problem" koje o tome svedoče.

Da je sada sve čisto odgovaraju iz Javno-komunalnog preduzeća Mediana i prilažu fotografije za koje kažu da su jutros uslikane. počišćeno Koste Stamenkovića Iz Mediane kažu da Ulica Koste Stamenkovića sada izgleda ovako; foto: JKP Mediana

Žalili su se građani i na raznošenje smeća u naselju Crvena zvezda - jednu od lokacija za koju kažu da često liči na divlju deponiju.

Iako smo više puta prijavili nadležnima za pobleme o divljoj deponiji i raznošenju smeća po naselju Crvena zvezda, niko od nadležnih nije došao da upozori odgovorne koji uzrokuju probleme. Odgovor od nadležnih smo dobili da nemaju metod kako da ih spreče i kazne u narušavanju zakona. Divlji zapad u 21. veku bez nade da će nadležni pomoći i preduzeti nešto kako bi sprečili odlaganje šuta, smeća i galop konja po glavnoj ulici i ostalim ne civilizovanim radnjama. Stanari zgrada prepušteni sami sebi i bespomoćni u navedenim problemima - ističu čitaoci. crvena-zvezda-1 Deponije u Crvenoj zvezdi kažu od jutros nema; foto: JKP Mediana

I na ovaj problem iz Mediane odgovaraju da je sve počišćeno i da su jutros napravili fotografije da to dokažu.

Još jedan deo Niša je, prema prijavi građana, često problematičan. Skoro svakog meseca je u Ulici Majakovskog 34 u naselju Duvanište nekoliko kontejnera prepuno, a smeća ima i pored njih. Tako je i ovog puta, a građani su na to imali samo kratak komentar. Majakovskog Majakovskog 34 - standardno puno smeća; foto: čitalac

Ovo ovde više nema smisla. Da bar nekoga kazne - napisao je čitalac.

Isti odgovor od komunalnog preduzeća stigao je i za ovaj problem. Gabrovačka Neko je pobacao gomilu papira u reku; foto: čitalac

Situacija od jutros (fotografije u prilogu) - napisali su u odgovoru.

Jedina lokacija koju su građani prijavili, a koja zasad nije rešena je mini-deponija u Gabrovačkoj reci. Kažu da je u korito reke, u blizini mosta kod "Rode", bačen veliki broj papira. U Mediani kažu da je to pitanje za komunalnu policiju i inspekciju.


Uskoro rešenje i za "nabujali" Bulevar Nemanjića

Osim smeća na koje se gotovo svakodnevno žale, građani su preko aplikacije "Prijavi problem" apelovali i da se reši problem ogromne trave, za koju kažu da negde dostiže i metar visine, na niškom Bulevaru Nemanjića. Zelene-povrsine-izmedju-zgrada1 Visoka trava na Bulevaru Nemanjića, negde i metar visine; foto: čitalac

Na tzv. obeleženim zelenim površinama između zgrada na početku Bulevara Nemanjića trava je negde visine i metar. Živa ograda se rasplinula na sve strane. Sve buja zbog kiša. Opasnost je od raznih insekata i krpelja. O estetici nemam šta reći - napisao je čitalac.

Sektor Zelenila u JKP Mediani radi na ovoj lokaciji ponedeljkom i utorkom, pa kažu da će ovaj problem biti rešen do kraja današnjeg dana.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nerad i nered

    09:13 // 3. 7. 2019.

    Zovem Komunalnu pre neki dan,da prijavim da se ostavlja djubre po stepenistu zgrade,a oni mi kazu da ne mogu ja,jer nisam vlasnik stana.Pa moj otac jeste,ako nisam ja ,a imam pravo da to prijavim i kao slucajni prolaznik.Toiko o radu Komunalne i o nama.

  • Zorica

    16:35 // 2. 7. 2019.

    Predlazem da se svo djubre donese ispred ulaznih vrata gde zive politicari SNS,SPS I BANETA G17 njihovog jataka.

  • Boško

    16:28 // 2. 7. 2019.

    Narod treba da se menja,
    a ne vlast!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: