Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:56, 8. 9. 2023.

| Društvo

Ministar Gašić: "Pirot je bezbedan grad"

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
gašić
Gašić u Pirotu; foto: MUP

Nakon što je u Pirotu policija uhapsila četiri državljana Avganistana i zaplenila pet komada vatrenog oružja, Policijsku upravu u tom gradu posetio je ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić. Kaže da je zadovoljan bezbednosnom situacijom u Pirotu i najavio je da će Ministarstvo nastaviti sa ulaganjem u opremu i bolje uslove rada policijskih službenika.

Pirot se godinama nalazi na migrantskoj ruti, u tom gradu postoji i prihvatni centar za migrante, a poslednje dešavanje unelo je strah kod dela stanovništva.

Prilikom posete tom gradu Gašić je pohvalio rad policijskih službenika, za koje je rekao da ulažu maksimalne napore kako bi građani Srbije, kao i strani državljani koji se bilo kojim povodom nađu na teritoriji naše zemlje, bili sigurni i bezbedni. gašić "Pirot je bezbedan grad"; foto: MUP

Bezbednost svih građana Republike Srbije prioritet je u radu Ministarstva unutrašnjih poslova, a policija kontinuirano prati stanje bezbednosti i sprovodi redovne kontrole kretanja i boravka migranata i stalne akcije izmeštanja migranata u prihvatne centre, gde im je obezbeđen adekvatan smeštaj - rekao je Ministar unutrašnjih poslova.

On je naglasio i da policajci efikasno sprovode i akcije suzbijanja krijumčarenja migranata i hapšenja osumnjičenih za izvršenje ovog krivičnog dela, ali i oduzimaju različite vrste oružja koje u tim akcijama pronađu.

O tome svedoči i nedavna akcija pripadnika PU Pirot u kojoj su zaplenili tri automatske puške i dva pištolja i uhapsili četvoricu ilegalnih migranata, državljana Avganistana. Policija će nastaviti odlučnu borbu protiv svih vidova kriminala kako bi bezbednosna situacija bila na još većem nivou - rekao je Gašić.

Podsetimo, tokom prethodnog vikenda policija je u Pirotu uhapsila četiri migranta i kod njih pronašla tri automatske puške, dva pištolja i novac.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan

    22:55 // 11. 9. 2023.

    Lepo im je poplocan trg, ne saplicu se ljudi. Verovatno je bezbedan

  • Samo za Gasica

    09:45 // 10. 9. 2023.

    Dodji prijatelju u Suboticu! Toliko je bezbedno da su poceli na parkingu Lidla da pucaju jedni na druge, na 500m od samog centra grada! A vi objavite komentar, jer sve ove “drzavne” novine nisu ni smele da objave vest!

  • Срба

    09:37 // 10. 9. 2023.

    Кад керамичар то каже- онда мора да је тако! Немој да је неко сумњао!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: