Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:43, 22. 7. 2020.

| Društvo

Ministar Lončar pismo lekara koji traže promenu Kriznog štaba definisao kao “politički scenario”

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
lončar
Lončar siguran u politički scenario; foto: Vanja Keser

Uz napomenu “da su već znali za taj scenario”, ministar Zlatirbor Lončar je rekao da je pismo, sada već više od 800 srpskih lekara, deo političke igre koju vodi opozicija koja nije učestvovala na poslednjim izborima ili je tamo imala loše rezultate. Ta opozicija će, rekao je Lončar, da se uveže na pismo nezadovoljnih lekara navodno kao podrška toj ideji.

Da je pismo politička igrarija, ministar je zaključio na osnovu pojedinih imena koje je pominjao i ranije danas. To su bivši ministar ekologije, inače lekar Oliver Dulić (DS), kao i Rade Panić prvi čovek Sindikata lekara i farmaceuta Srbije za koga Lončar kaže da se takođe bavi politikom.

On je politizovao celu listu lekara govoreći o navodnom scenariju koji tek sledi.

Dragi građani Srbije to je scenario. Zapamtite šta sam rekao, pa ćete da vidite da li će to da bude ili neće. Da će to biti nešto oko čega oni treba da se ujedine. Dakle to nije politika, jer iz politike su rekli sve što ima, pa će to da bude to - rekao je Lončar.

Ovu njegovu projekciju u stilu najčitanijih srpskih tabloida, začinio je i sitnim “bockanjima” novinara sa portala Nova.rs koji su postavili pitanje, a za koje je on rekao “da imaju strategiju” i da to što baš oni i još neki mediji pišu o tome ide u prilog njegovim vizijama o političkom scenariju.

Izvinite što sam ušao u koncepciju koju ćete da pravite i kao jedna strategija… da radite, ali moram da kažem građanima Srbije. Oni moraju da znaju istinu i da znaju šta će da bude - rekao je Lončar.

Kada su novinari pročitali nekoliko imena sa liste nezadovoljnih lekara među kojima su ugledni specijalisti i profesori medicinskih fakulteta u Srbiji, Lončar je malo korigovao svoju ideju o političkoj listi.

Što se tiče uvaženih profesora naravno da nisam mislio na njih. Oni nisu oličenje politike. O njima mislim sve najbolje. To je njihov stav i dobrodošli su sa svakom sugestijom, sa svakom idejom i planom za dalje. Moramo da razdvojimo neke stvari - rekao je Lončar.

Ministar je rekao da mu se juče javilo 5 kolega koji su rekli da žele da im se imena izbrišu sa liste, jer su se razočarali kada su videli zahteve. Navodno su mislili da potpisuju podršku lekarima iz kovid bolnica.

Međutim, iako je to juče rekla i članica Štaba Darija Kisić Tepavčević, lista se u odnosu na juče duplirala i sada ima oko 800 lekara različitih oblasti iz cele Srbije koji potpisuju stavove i zahteve iz pisma.

I pored toga ministar zdravlja je zatražio podršku za aktuelni sastav Kriznog štaba.

Dobrodošli sa svim idejama, sa svim planovima i tu smo da saslušamo i ukrstimo, ali ponavljam u Štabu imamo ono što je najbolje u Srbiji. Mislim na epidemiologe i na ostalo i insistiram na podršci i jedinstvu - zaključio je Lončar.

Podsetimo, pismo koje kruži među belim mantilima u Srbiji obelodanjeno je juče i nastalo je, kako piše, kao potreba ispunjavanja etičke obaveze koju imaju lekari, a koji se ne slažu sa potezima koje je povlačio Krizni štab.

Oni traže njegovu promenu, kao i objavljivanje tačnih podataka o broju zaraženih i preminulih, jer su sve neistine ili poluistine poljuljale poverenje u čitavu struku.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • ss

    01:40 // 24. 7. 2020.

    jel i u Novom Pazaru bio politički scenario, kolko mrtvih niko nezna ,

  • jova

    16:05 // 23. 7. 2020.

    Mlad si ministre,ima vremena da robijas.Objasni narodu za pocetak dzip od 100 000 eura.

  • Boban zubni

    12:45 // 23. 7. 2020.

    I gle čuda ,u njihovim redovima nema lekara,pa šta

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: