Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:58, 4. 1. 2018.

| Društvo

Ministar Popović: Rusima u Nišu dati diplomatski status

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti, Večernje novosti, Krik
popović
Popović za diplomatski status; foto: MC Beograd

Pošto odnosi sa Rusijom nikada nisu bili bolji, a humanitarci iz Srpsko-ruskog centra u Nišu pomažu u vanrednim situacijama, ministar za inovacije Nenad Popović, odnedavno poznat po ofšor firmama iz istraživanja “Rajski papiri”, smatra da Rusi u Nišu treba da dobiju diplomatski status.

Popović je Večernjim novostima rekao da osim što su pomagali u požarima i poplavama, Rusi su očistili 4 miliona kvadrata teritorije Srbije od NATO bombi.

Kako građanima Srbije objasniti da NATO vojnici, koji su posejali te bombe po Srbiji, imaju diplomatski status, a da ruski humanitarci, koji čiste Srbiju od tih bombi taj status nemaju - upitao je Popović u intervjuu za današnje Večernje novosti.

On je rekao da je i poslednja poseta Moskvi predsednika Srbije Aleksandra Vučića, pokazala da odnosi sa Rusijom nikada nisu bili bolji i da Srbija treba da gradi odnos sa ovom istočnoevropskom zemljom na način na koji to rade zemlje zapadne Evrope.

Ne treba mi tu ništa da izmišljamo, treba samo da gledamo šta rade velike zemlje sa Rusijom, poput Nemačke, Švajcarske, Italije, koje su se maksimalno okrenule saradnji ne samo sa Rusijom, nego sa celim regionom Evroazije - rekao je Popović.

Saradnja sa Rusijom, kako kaže Popović, nije tajna i pored toga što postoji zabrinutost Sjedinjenih Američkih Država oko takozvanog ruskog uticaja na Balkanu.

Sarađujemo sa Moskvom javno, kao i sve druge države u svetu. Kada predstavljamo ruske "migove", predstavljamo ih sa ponosom da ceo svet vidi da su oni sada deo našeg naoružanja. Poštujem Ameriku i radim na tome da što više sarađujemo sa ovom zemljom u obostranom interesu - naveo je Popović.

Podsetimo, prepucavanja između Amerike i Rusije oko diplomatskog statusa ruskih humanitaraca u Nišu traju već godinama, a poslednji je poziv rukovodstva Centra američkom generalu vojske SAD za Evropu Benu Hodžisu da dođe u Niš.

Inače, Popović se nezvanično smatra “ruskim čovekom” u Vladi Srbije, pre svega zbog svojih poslova koje ima u Rusiji i svojih stavova koje je imao još dok je bio funkcioner DSS. On je nakon napuštanja DSS formirao svoju Srpsku narodnu partiju, a nedavno je dospeo u žižu javnosti kada se njegovo ime našlo u svetskom istraživanju “Rajski papiri”.

Naime, kako je pisao portal Krik, dokumenta pokazuju da Popovićevi poslovi i imovina vrede preko 75 miliona dolara, kao i da je advokatska kuća “Appleby” sprovela istragu i otkrila različite kontroverze u vezi sa njegovim poslovima, posebno onim u Rusiji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • tmujo

    13:32 // 10. 1. 2018.

    ako su zlikovci nasilno zauzeli tereitoriju za svoju bazu i takodje nasilno izdejstvovali aboliciju za svoje vojnike od svega u nasoj zemlji naravno da onda treba isto tretirati i osoblje centra u Nisu koje je ocistilo Srbiju od neeksplodiranih mina,pomoglo u poplavama i pomaze u gasenju pozara svojom avijacijom gde mi placamo samo gorivo.Rusija je bila i bice uvek uz nas to je cinjenica.

  • dsc

    10:17 // 7. 1. 2018.

    Specijalni status za Ruski humanitarni centar u Nisu!

  • jozef k.

    12:51 // 5. 1. 2018.

    pusti ministre rusiju, pomogni mi da platim struju.redakciji su poznata moja identifi.kacija,ucini mi to.dug mi je oko 541000 din.,pa se slazem s tim sto kazez.
    ministre svi te volimo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: