Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:52, 15. 1. 2021.

| Društvo

Ministar Vulin poručio Nišlijama: Nema te policije koja će vam sačuvati red i mir ako vi ne poštujete propise

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
vulin3-foto-mup
1.713 saobraćajnih prekršaja za 4 dana otkriveno u NIšu; foto: MUP

Treći put u poslednjih 10 dana ministar policije Aleksandar Vulin posetio je Niš i poručio Nišlijama da kada protestuju protiv bahate vožnje i onih koji krše propise, treba da znaju da su to njihovi sugrađani i da nema policije koja će im sačuvati red i mir ako sami ne poštuju saobraćajne propise. Saopštio je i da je pojačanom kontrolom saobraćaja u Nišu u prošla 4 dana policija otkrila 1.713 prekršaja i 22 alkoholisana vozača.

Saobraćajna nesreća koja se dogodila 4. januara na Bulevaru Medijana u Nišu u kojoj su stradale dve osobe izazvala je burne reakcije javnosti, te su održani i protesti kojima se traži bolja bezbednost u saobraćaju i adekvatne kazne, a za sutra je najavljen i novi protest.

Buru je pokrenula i poseta ministra Vulina samo dan nakon ove tragedije, opozicija je spekulisala da je on došao kako bi zaštitio mladića odgovornog za nesreću, da bi iz MUP-a tvrdili da je samo reč o protokolarnoj poseti. Nekoliko dana nakon toga Vulin je opet bio u Nišu i tada je smenjen načelnik Saobraćajne policije u Nišu.

saobracajac-foto-mup foto: MUPDanašnja poseta ministra, kao ni prve dve nije bila najavljena medijima, niti su novinari prisustvovali njoj. Iz MUP-a su prosledili saopštenje da je Vulin održao sastanak sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Nišu na kome su analizirani rezultati uvedenih mera i pojačanog prisustva saobraćajne policije na ulicama Niša, a obišao je i punktove na kojima su bili niški saobraćajci.

Nišlije, kada protestujete protiv bahate vožnje, kada protestujete protiv onih koji krše saobraćajne propise, treba da znate da su to vaši sugrađani, ljudi sa kojima delite ulicu, put, život. Nema te policije koja će vam sačuvati red i mir ako vi ne budete poštovali saobraćajne propise - istakao je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, tri dana nakon tragedije u kojoj su dva pešaka poginula na trotoaru kada je na njih naleteo automobil, saobraćajna policija u Nišu privela je 22-godišnjeg mladića koji je, u gradu, vozio BMV brzinom višom od 140 kilometara na čas.

vulin-foto-mup foto: MUPVulin je rekao da je pojačan rad niške saobraćajne policije kroz ispomoć kolega koji su došli iz Beograda, Jagodine, kao i da je ministarstvo preduzelo sve mere kako bi obezbedilo da niške ulice budu bezbednije.

Dogovorili smo se sa gradom Nišom, da se postave nove kamere, ograde, da se podigne visina ivičnjaka. Sve ćemo mi uraditi, ali bez vas ovo ništa neće moći i znajte da kada protestujete, protestujete protiv bahatih vozača koji su vaši sugrađani i vaše komšije - poručio je ministar Vulin.

Podsetimo, saobraćajna nesreća se dogodila 4. januara na Bulevaru Medijana. “Audi” za čijim volanom je bio 19-godišnji N. S. pokosio je 48-godišnjeg muškarca koji je od povreda preminuo u KC Niš, dok je na licu mesta poginuo 12-godišnji dečak.

Vozač se na saslušanju branio ćutanjem, a Nišlije su protestovale više puta i tražile smenu načelnika Policijske uprave Slaviše Virijevića kao i bezbedniji saobraćaj u gradu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • averkijeskila

    13:10 // 18. 1. 2021.

    Posle ovog nemilog dogadjaja mentalno sam krenuo da belezim tudje prekrsaje dok vozim. Jedan od zakljucaka je da i ja takodje pravim prekrsaje. Vozim malo brze nego sto je dozvoljeno, umem da napravim polukruzno gde ne sme (zato sto nema nikog), umem rizicnije da preticem kada me neki spori vozac "udavi".
    Ni izbliza bahato kao dosta njih koje vidim, ali cu definitivno nastojati da se popravim!

  • Stanković

    19:51 // 16. 1. 2021.

    Šta napadate Vulina? Njemu izveštaj podnosi šerif našeg grada, onaj koji viče na narod, i to što mu kaže Vulin veruje. Umesto u penziju da ga šalje on ga pustio da jos koji put vikne Alo tetka... Vole tetke izgleda... Vulin nezna istinu.

  • Zuuu

    15:24 // 16. 1. 2021.

    Ne ulazim u krajnje sporan kredibilitet Vulina, ali ima pravo. Malopre od centra do br.6 sam za volanom svedočio nizu sebičnosti i bahatosti od strane vozača. Reč je o nesavesnom stilu vožnje koji je ovde postao dominantan. Mi ne možemo da priuštimo toliko policajaca da se to spreči. Moramo početi svi da vozimo u skladu sa pravilima i da osuđujemo i najmanji izgred, baš kao sada, a ne da likujemo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: