Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:01, 13. 1. 2020.

Ministar najavljuje holograme, neke škole na jugu bez interneta, grejanja, toaleta ili dela plafona

gimnazija plafon Deo plafona "popustio", foto: B. S.

Dok ministar obrazovanja Mladen Šarčević najavljuje uvođenje virtuelne stvarnosti i hologramskih nastavnika u obrazovni sistem Srbije, mnogo prosvetara sa juga to vidi kao nerealno, jer je ono sa čime se sada suočavaju što, na primer, nema ni toaleta u svim školama, hladne su učionice, loši uslovi za rad, a bilo je i slučajeva gde su se čitavi plafoni u učionicama urušavali. Takođe pitaju: Kako digitalizacija kada mnoge škole nemaju ni internet?

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Slaviša

    09:56 // 13. 1. 2020.

    Sigurno bi bilo bolje sa digitalizovanim i hologramskim ministrom prosvete!

  • Шишач снс-ОВАЦА

    10:16 // 13. 1. 2020.

    Како не разумете министра, биће
    и холограмски плафони, грејање, холограмски клозети...

  • Verko

    09:02 // 13. 1. 2020.

    Dok se žalite na stanje škola i bolnica, širom Srbije se grade velelepne i preskupe crvkve i džamije, održavaju molebani i verske šetnje kao u doba inkvizicije. Izabrali ste, gledajte.

  • Markoni

    10:37 // 13. 1. 2020.

    Sta ih sprecava da lazu narod a mi da im verujemo? Mi smo krivi ne oni sto lazu:)

  • BATA

    13:34 // 13. 1. 2020.

    Sto da ne,ovo je u skladu sa letecim automobilima.Ovo vise nije ni za satiru,ovo je za ludnicu-komplet Vlada.Virtuelni ucitelji za virtuelne doktorate.Virtuelna srpska stvarnost-leptir masna na golo telo.

  • Ivan Zivkovic

    08:48 // 13. 1. 2020.

    Vidim ja da ministar priprema prosvetare na to da ce im biti hologramske

  • Seoska uciteljica

    16:09 // 13. 1. 2020.

    U jednom izdvojenom odeljenju gde sam kratko radila u ucionici nije bilo peci za grejanje, nego su metalnom buretu zavarene nogice, isecen otvor za ubacivanje drva i jos jedan za cunak, i tako smo pokusavali da se zagrejemo deca i ja. Takodje, poljski wc je bio 20-ak metara udaljen od skole, pa su deca sedela i trpela jer nisu htela da idu kroz sneg do njega i skidaju se na hladnoci.

    • JuznaPruga

      13:50 // 15. 1. 2020.

      Draga uciteljice, u isto vreme osecam neopisivu sramotu i zaljenje jer znam da je ovo istina.

  • Propevali

    14:07 // 13. 1. 2020.

    Ma dajte ljudi kakav internet ako deca nemaju osnovne uslove za rad, čiste i nove klupe ako nemaju nove toalete šta vredi sve to, ne kažem treba im omogućiti i savremene tehnologije ali pre svega sagraditi ili renovirati škole skroz mora tako inače ako se radi suprotno nije dobro!

  • Срба

    12:29 // 13. 1. 2020.

    Па, баш зато и холограми! Да надоместе све то што недостаје- поготову ВЦ шоље и тоалет папир....

  • Cvrc Milojko

    12:45 // 13. 1. 2020.

    "Rančić kaže da je situacija u Pirotskom okrugu dobra, da je ove godine je sređena škola u Izvoru, škola "Sveti Sava" je kompletno urađena, ali da je takvo stanje nije u nekim selima."

    Pa i tu skolu da nije dosla Tamara da je srede ne bi bilia sredjena. Nesto je i opstina tu odradila a drzava nije ni prstom mrdnula.

  • Južni

    08:36 // 14. 1. 2020.

    Škole liče na kofer sa bezbroj nalepnica i oznaka, prelepljivanih i cepanih da više nije moguće razaznati raniji izgled. Postale su stranački plen pod jarmom nepotizma i partokratije i prćija neprosvećenih. Bezlične su. Tavore i jecaju pod bremenom nestručnih i nesposobnih. Nemaju sutrašnjicu a još manje izgleda za spas. U carstvu su otimačine, nepravde i neslobode i suludih ideja koristoljublja.

  • Dragoljub

    12:12 // 13. 1. 2020.

    Jeste činjenično stanje da treba poboljšati uslove u školama, ali je i činjenica da u mnogim školama ništa nije rađeno maltene od njihovog postojanja. Činjenica je i da se u mnogim školama, bar što se tiče Leskovca, dosta toga uradilo i da se vidi veliki pomak na bolje. Problem je što treba popraviti decenije nerada, a to ne može odjednom.

  • Jovanovic

    13:43 // 13. 1. 2020.

    Da li ste sigurni da ste preneli stvarno stanje o tome koliko se uradilo u skolama u Leskovcu? Poslednjih 5-6 godina uradjeno je vise nego za nekoliko decenija unazad. Svima nama koji imaju ili ce imati skolarce, onima koji u skolama rade bitno je da se uslovi poboljsavaju i zadovoljni smo svakim pomakom. Lako je kritikovati, ali budite manje pretenciozni..

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: