Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:33, 27. 9. 2019.

| Društvo

Ministar policije u Vranju najavio nova zapošljavanja policajaca i ulaganja u infrastrukturu

Autor:Milica DejanovićIzvor:Južne vesti
Stefanovic vranje foto MUP
Stefanović je u Vranju obišao i gradilište stanova za bezbednjake; foto: MUP

Prilikom obilaska vranjske Policijske uprave, potpredsednik Vlade i ministar policije Nebojša Stefanović rekao je da je bezbednost na jugu solidno stabilna, ali i da je ovaj deo Srbije uvek izložen mogućim pretnjama od terorizma, ekstremizma i organizovanog kriminala. On je najavio i ulaganje u lokalne puteve, novu tehniku i vozila, ali i upošljavanje novih ljudi na teritoriji vranjske Policijske uprave.

Stefanović je rekao i da će u Vranju biti postavljeno 36 video-nadzora na ulazu, izlazu iz grada i ključnim saobraćajnicama koji će pomoći u radu krimalističkoj i saobraćajnoj policiji.

Ministarstvo će nastaviti da jača kapacitete Policijske uprave nabavkom novih vozila, tehnike za kriminalističku policiju i podmlađivanje policijskog kadra zapošljavanjem svršenih studenata Kriminalističko-policijskog univerziteta i polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku - rekao je Stefanović.

Potpredsednik Vlade je razgovarao i sa lokalnim rukovodstvom i građanima o pitanjima vezanim za bezbednost, pitanjima koji se tiču izgradnje putne i komunalne infrastrukture, ali i o drugim merama koje država može da preduzme u cilju daljeg razvoja Vranja i drugih opština u Pčinjskom okrugu.

Republika Srbija ne zaboravlja i ovaj deo zemlje. Nastavljaju se investicije u putnu infrastrukturu, ne samo državnih puteva, već i lokalnih, koji će pomoći da građani lakše dođu do svih delova opštine - rekao je Stefanović.

Ministar je naveo da statistika pokazuje da na teritoriji koju pokriva Policijska uprava Vranje postoji trend smanjenja krivičnih dela i ukazao da rad policijskih službenika u ovom okrugu nije lak, imajući u vidu da je reč o složenoj multietničkoj sredini u kojoj postoje i rizici od potencijalnog ekstremizma i organizovanog kriminala. Naglasio je da na jugu uvek postoje moguće pretnje od terorizma i ekstremizma.

Mi na ovom području imamo pozamašan bezbedonosni aparat koji radi na tome da se pretnje iz regiona ne preliju na naše područje - kaže Stefanović.

Takođe, zbog geo-strateških odnosa između velikih sila, migracije su i dalje tema kojom MUP mora da se bavi, kaže Stefanović, iako su sada manje nego ranijih godina, a tu su i “izazovi organizovanog kriminala”.

Organizovani kriminal nije prisutan samo u izvršenju krivičnih dela na ovom području , već i u pokušaju da se deo novca od narko trafikinga opere i ubaci u legalne tokove Srbije - objašnjava Stefanović.

Ministar policije u sklopu posete Vranju održao je sastanke sa rukovodstvom Grada i policije, a obišao je i policijske stanice u Trgovištu i Vladičinom Hanu.

Takođe, Stefanović je obišao i gradilište gde je u toku izgradnja stanova za pripadnike službi bezbednosti koje od raspisivanja tendera 2018. godine prate brojni problemi - osporavanje tendera, hapšenja zbog korupcije i na kraju paljenje voznog parka privatne građevinske firme.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Shommy

    18:01 // 27. 9. 2019.

    Ministar policije najavio ulaganje u puteve?I nikom čudno.

  • Markoni

    17:27 // 27. 9. 2019.

    Kazu da ce stvarno da bude novih mesta, planirana je izgradnja fabrike za proizvodnju oruzja pored ovih zgrada i kazu da ce zaposljavati ljude iz komsiluka.. sve ce nagledati nesin tata da bi bilo profesionalno i posteno sve obavljeno i radjeno kvalitetno..

  • Овца за шишање

    17:15 // 27. 9. 2019.

    Како трговина оружјем, капљу ли парице, капљу?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: