Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:09, 26. 5. 2017.

| Društvo

Ministar ponovo odbio Jonićevu kandidaturu za direktora?

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
jonic
Joni čeka odluku ministra; foto: JV/ J.Ć.

Prema nezvaničnim informacijama ministar prosvete Mladen Šarčević ponovo nije dao saglasnost na kandidaturu za treći mandat aktuelnog direktora niške Predškolske ustanove “Pčelica” Zorana Jonića. Direktor kaže da takva informacija do njega nije stigla, a ukoliko je tačna, “Pčelica” bi trebalo da dobije v.d. direktora.

Novinarima Južnih vesti je iz više izvora potvrđeno da je ministar na Jonićevu kandidaturu ponovo rekao “ne”. Razlozi su navodno isti, odluka Agencije za borbu protiv korupcije koja je zatražila Jonićevu smenu zbog korupcije i sukoba interesa i udaranje učenika dok je bio direktor Osnovne škole “Čegar”.

Iako su pitanja o imenovanju direktora “Pčelice” i odluci ministra Ministarstvu prosvete poslata juče, na njih će, kako kažu, moći da odgovore tek u ponedeljak.

Sam Jonić kaže da odluka ministra kojom se odbija njegova kandidatura, do njega nije stigla.

Očekujem da dobijem odgovor. Verovatno nisam dobio saglasnost ministra, ali još čekam da to i zvanično stigne do mene - kaže Jonić.

Svojim saopštenjem na zvaničnoj Fejsbuk strani negativnu odluku na Jonićevu kandidaturu je potvrdio i Pokret “Dosta je bilo”, ali detaljnijih informacija nema.

Jonić kaže da ukoliko je to tačno, onda bi ministar trebalo da imenuje i novog vršioca dužnosti direktora. Međutim, prema Zakonu o sistemima obrazovanja i vaspitanja, v.d. direktora postavlja Upravni odbor ustanove, a ukoliko oni to ne učine u zakonskom roku, onda to čini ministar.

Prema nezvaničnim informacijama glavni kandidat za v. d. direktora “Pčelice” je Ivan Todorov, dosadašnji Jonićev pomoćnik i on bi trebalo da u roku od 6 meseci sprovede konkurs za izbor novog direktora ustanove.

Podsetimo, ministar već jednom nije dao saglasnost Joniću da u još jednom mandatu bude direktor, a Upravni odbor je na novom konkursu od 4 kandidata ponovo ministru predložio Jonića.

U međuvremenu je Skupština Grada u devetočlanom Upravnom odboru "Pčelice" promenila "svoja" 3 člana, jer su glasali za ponovnu Jonićevu kandidaturu, ali preostalih 6 članova, koji dolaze iz redova zaposlenih i roditelja, nije menjano.

Sličan konkurs bio je raspisan početkom godine, a od 4 kandidata koji su imali validne prijave, Upravni odbor “Pčelice” je i tada odlučio da ministru za novog-starog direktora predloži Jonića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • todor vezir

    13:56 // 27. 5. 2017.

    Pčelice suze u potocima rone,
    "Bog da mu dušu prosti"
    ode nam Jone.

    Ode nam bumbar
    Ostade nam trut
    zao, opasan, besan i ljut.

    Pčelice hrabro glavu gore

    • Coa

      19:15 // 27. 5. 2017.

      Kakav poeta. U pokusaju.

  • Sasvim prirodno

    23:19 // 26. 5. 2017.

    Meša Selimović: O vlasti Postoje tri velike strasti, alkohol, kocka i vlast. Od prve dvije se nekako može izliječiti, od treće nikako. Vlast je i najteži porok. Zbog nje se ubija, zbog nje se gine, zbog nje se gubi ljudski lik. Neodoljiva je kao čarobni kamen, jer pribavlja moć. Ona je duh iz Aladinove lampe, koji služi svakoj budali koja ga drži. Odvojeni, ne predstavljaju ništa; zajedno, kob su

    • Nislijka

      16:36 // 28. 5. 2017.

      Bravo za komentar!!!!!!!!!

  • Bata

    21:23 // 26. 5. 2017.

    Lijte kise ladne vode, Jonic ode Jonic ode!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: