Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:45, 15. 6. 2018.

| Društvo

Ministar prosvete: Proveriću da li je moj pomoćnik predložio Kostićevu za dekana

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Mladen Šarčević
Ministar Mladen Šarčević rekao da državni sekretari ne mogu ništa da rade bez pitanja; foto: N1

Na tvrdnje profesora Fakulteta umetnosti u Nišu da je za novi mandat dekanicu Suzanu Kostić predložio nastavnik stručnog predmeta i državni sekretar Ministarstva prosvete Marko Milenković, iako je ranije ovo Ministarstvo tražilo njenu smenu, ministar Mladen Šarčević kaže da će te navode proveriti, jer ni jedan njegov pomoćnik “ne može da uradi ništa dok ga ne pita".

Profesor Nebojša Todorović, koga je sud nedavno vratio na posao, ali ne i dekanica, tvrdi da je upravo njegov student, a sada nastavnik stručnog predmeta na Fakultetu umetnosti i državni sekretar Ministarstva prosvete, predložio Savetu da ponovo izabere Kostićevu za dekana.

Todorović kaže da je reagovao zbog toga što državni sekretar Ministarstva prosvete, koje je tražilo smenu Kostićeve još pre 2 godine, sada predlaže da ona ponovo bude dekan. Marko Milenković Ministar obećao da će da proveri da li je Marko Milenković predložio Kostićevu za dekanicu; foto: Ministarstvo prosvete

Oni su se na to oglušili i rekli kako oni ne znaju ništa o tome, da nisu obavešteni - priča profesor Todorović.

Međutim, ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da ne zna da je njegov državni sekretar i pored presuda za mobing, kršenja Etičkog kodeksa i preporuka Agencije za borbu protiv korupcije, predložio Kostićevu za novi mandat. Ipak, obećao je da će da proveri te informacije.

Čim sednem u kola i pođem iz Niša i budem dostupan na telefonima sve ću to da proverim, jer moj državni pomoćnik ni jedan ne može da uradi ništa sem da mene pita, ja sam tu vrlo strog šef. Ako ne, ja sam kabinet moj promenio do sad 90 % i menjam ih stalno tako da su oni pre svega lojalni, zato što nisam ja siledžija, nego mi radimo timski - naveo je ministar.

Šarčević je rekao i da se svi predlozi Ministarstva donose timski, ali kaže i da oni ne mogu da biraju dekane, jer im to ne dozvoljava autonomija visokog obrazovanja.

Novinari Južnih vesti su više puta pokušavali da stupe u kontakt sa Markom Milenkovićem, kako bi dobili informacije zbog čega je predložio Kostićevu za dekanicu, iako je ona trebalo da bude smenjena, ali on nije odgovarao na brojne pozive i poruke.

Milenković je inače bivši narodni poslanik i nekadašnji predsednik Okružnog odbora SRS, koji je nakon poslednjih predsedničkih izbora isključen iz SRS, jer je navodno vodio kampanju za Aleksandra Vučića i SNS, a ne za svog lidera i kandidata Vojislava Šešelja. Nakon "preletanja" je "nagrađen za izdaju", kako su tada rekli u prokupačkom SRS, i tada je postavljen za državnog sekretara.

Podsetimo, Suzana Kostić je sredinom aprila izabrana da treći put zaredom bude dekan Fakulteta umetnosti, a kako su rekli iz Ministarstva prosvete, samo teža povreda Etičkog kodeksa mogla bi da je spreči u tome, jer je Savet odbio preporuke Agencije za borbu protiv korupcije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Samo Čovek

    11:23 // 16. 6. 2018.

    Njeno dekanstvo profesor doktor Suzana Kostić je izvrstan i dekan. Rezultati njenog rada su i više nego izvanredni. Fakultet umetnosti je srećan zato što je ima. Njenom dekanstvu, kao i Fakultetu umetnosti u Nišu želim još mnogo uspeha, a sa njom na čelu, siguran sam da će biti samo uspeha.

    • Bla, bla

      15:56 // 16. 6. 2018.

      Čoveče, ponavljaš se i postaješ baš dosadan. Na koga li podsećaš?

    • Suki

      16:33 // 16. 6. 2018.

      Kako ozbiljno polemisati s nekim ko Suzanu Kostić oslovljava sa "njeno dekanstvo", anđeoski, prepoznatljivo...

  • Da se zna

    11:06 // 16. 6. 2018.

    Kako ne mogu da nadju Marka a on juče sa ministrom bio u Nišu!!!!

    • suki

      16:36 // 16. 6. 2018.

      Pa verovatno ga ministar i ne poznaje, a on je Suzanina "najjača veza"... Ili se sakrio da ga ministar ne vidi...

  • Nije ružna sa crvenom kosom

    21:19 // 15. 6. 2018.

    Marko Milenkovic predložio je Suzanu Kostic kao kandidata za dekana, kao i još 8 profesora sa razlicitih katedri i još jedan sa Departamana za primenjenu umetnost. Ko gubi ima pravo da se ljuti, a vi nikako da prebolite ponovni gubitak.

    • Ružna je sa kosom ili bez

      15:54 // 16. 6. 2018.

      Kolektiv FU je Suzu zvanično izabrao sa 6 glasova razlike. O čemu više da pričamo? Sličan se sličnom raduje, ali videćemo kad počnu da padaju, da li će i tad da se raduju ti slični, tj. isti?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: