Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:17, 7. 2. 2018.

| Društvo

Ministarka Mihajlović: Nema ograničenja broja putnika na niškom aerodromu

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
zorana mihajlović
Ponovo o aerodromu; Foto: M.Z.

Nije pregovarano o limitiranju putnika niškom Aerodromu "Konstantin veliki", rekla je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović u Nišu, govoreći o najavljenoj koncesiji za beogradski Aerodrom "Nikola Tesla", obećanoj francuskoj firmi "Vinci". Ministarka je dala i sertifikat za bezbednost niškoj vazdušnoj luci i pored potpune netransparentnosti Aerodroma po ovom pitanju.

Iako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pre mesec dana u intervjuu RTS-u, pominjao ograničenje od milion putnika u narednih 12 godina za lokalne aerodrome, ministarka Mihajlović navodi da pojedinosti ugovora za koncesiju beogradskog Aerodroma nisu razmatrane.

Mi hoćemo da Niš i dalje ima rast broja putnika i da se i dalje razvija. Nikakvih nema ograničenja niti kod koncesionara niti ovde. Vlasnik niškog aerodroma je Grad Niš, ne država. Naša sugestija ljudima na niškom aerodromu da u strategiju razvoja uračunaju sve faktore na tržištu, pa i cene - navodi Mihajlović.

Predsednik Vučić u istom intervjuu govorio je o specifičnoj dozvoli niškom Aerodromu da se razvija, koju su mnogi ocenili kao dokaz centralizma, ministarka Mihajlović ponovila je, objašnjavajući koliko je vlastima Niš bitan, brojke o ulaganjima u niški Aerodrom.

U prethodne 2 godine pomogli smo Niš sa 6,5 miliona evra, bilo kroz opremu, bilo kroz novac. Ono što mi i dalje planiramo jeste dalje ulaganje od 7,5 miliona evra. Naš interes je da se Niš razvija. Praviće se i kontrolni toranj 27 metara visine, koji će biti i za potrebe beogradskog, ako tamo nešto ne funkcioniše - rekla je Mihajlović.

Ipak, ministarka Mihajlović dodala je da niko ne ograničava Aerodrom "Konstantin Veliki" da se bavi samo lou-kost letovima, kao ni što beogradskom neće biti zabranjeno, već će zavisiti od koncesionara.


Priznanje za bezbednost ili za fitnes?

Ministarka je uručila najviši sertifikat bezbednosti direktoru Aerodroma "Konstantin Veliki" Vladici Đurđanoviću. Kako objašnjava Mihajlović, takav ima i beogradski.

Međutim, iz ovog niškog preduzeća nikada nisu želeli da dostave sistematizaciju radnih mesta, kako bi se znalo ko je sve zadužen za bezbednost na aerodromu. Dok je ranije takve zahteve direktor Đurđanović ocenjivao kao “nerazumne i nejasne”, direktor Regionalne razvojne agencije “Jug” Bojan Avramović pravdao je u debati Južnih vesti nedostavljanje dokumenata, koje je Poverenik Rodoljub Šabić naložio i zbog čijeg nedostavljanja je propisao kazne za nišku vazdušnu luku, kao “mere protiv terorizma”.

Kako su Južne vesti već pisale, u okviru tih promena sistematizacije su izmenjeni i uslovi potrebni za radno mesto "safety manager"-a, tako da se na tom veoma odgovornom položaju može naći samo neko ko je diplomirao na DIF-u, dok su eliminisani svi koji su završili, na primer, Fakultet bezbednosti.

Tako je u 2016. na to mesto postavljena profesorka fizičkog i fitnes instruktorka, koja je prethodno bila "poslovni sekretar" aktuelnog direktora Đurđanovića.

Na pitanja bezbednosti, koje su novinari postavili još pre nekoliko meseci, ministarka Mihajlović nije konkretno odgovorila, već je sve prebacila na menadžment Aerodroma, gde je rečeno "da putnici nemaju razloga za brigu".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • milorad

    14:24 // 8. 2. 2018.

    Kakva je to Ministarka, po dobroti duše, po pripadnosti pravolavnome svetu, kada Krsnu slavu slavi u hotelu? Plus, da među gostima nije bilo mesta za nekoga iz SNS-a ili Vlade? Ali je za čelo sofre sedeo Kajl. Neko će reći, da je to njena privatnost. E, dodao bih, nije samo njena, nego i moja. Ona je JAVNA LIČNOST, te kao takva, podložna skeniranju.

  • deki

    09:18 // 8. 2. 2018.

    uzmi racun i pobedi -uzmi pasos i pobegni

    • Milisav

      10:24 // 8. 2. 2018.

      A, gde da begam drugar? Usvet. Da vatam bes. Da sam pomlad. Ovakav sa 70 god. Ćutim. Javim se, ko sad, da m lakne na dušu. I trošim evrići, 145 za mesec.

    • Bata Petrović

      11:05 // 8. 2. 2018.

      Od kako je gavran pocrneo najgori su mrzeli najbolje. Zato najjbolji moraju da se pakuju i odu. Oni mogu i van zemlje da opstanu i žive normalno jer imaju znaje i stručnost. Najgori nemaju ništa osim bezvrednih diploma i trenutnih visokih pozicija u državi i društvu.Najgori nikada ne bi dosegli ove pozicije da narcisodni politički maneken Tadić nije uništio jedinu vrednu stranku u Srbiji.

  • sneza

    08:52 // 8. 2. 2018.

    Nema ograničenja - naravno, al zato će lepo uvesti takse za Low cos kompanije (dosad su bile 0 din) i ćao jeftine karte i vremenom će rastrerati i prorediti letove jednom rečju prećiće na lagano gušenje ovog uspeha niškog aerodroma. A ulaganje je čisto zbog stvaranja rezervne opcije beogradskom aerodromu u slučaju vremenskih neprilika, biće im tad jeftinije da im niški bude bekap varijanta.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: