Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:01, 3. 4. 2018.

| Društvo

Ministarka Mihajlović izviždana ispred Gradske kuće u Nišu [video]

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Zorana-Mihajlović-i-nezadovoljne-Nišlije-foto-V.-Keser
Nezadovoljni građani Niša izviždali ministarku Zoranu Mihajlović; Foto: Vanja Keser

Nekoliko stotina Nišlija koji su dočekali ministarku saobraćaja i potpredsednicu Vlade Srbije Zoranu Mihajlović, glasno je negodovalo kada je ona ulazila u Gradsku kuću. Uz zvižduke i uzvikivanje “lopovi” građani su “ispratili” ministarku i gradonačelnika Niša Darka Bulatovića na sastanak koji se, najverovatnije zbog situacije sa niškim aerodormom, održava u Nišu.

Nezadovoljni odlukom gradske vlasti da preda Aerodrom “Konstantin Veliki” na rukovođenje Republici, upravo po preporuci Vlade Srbije, građani su se okupili ispred Gradske kuće kako bi stavili do znanja i ministarki Mihajlović svoj stav po pitanju “poklanjanja” aerodroma. Oni su ministarku čekali od 10 sati, a u međuvremenu su izviždali i gradske funkcionere koji su ulazili u Gradsku kuću - načelnicu Nišavskog okruga Draganu Sotirovski, načelnika Uprave Ljubišu Janića, predsednika Opštine Pantelej Bratimira Vasiljevića i druge.

Inače, poseta Mihajlovićeve Nišu najavljena je juče, a kako piše na sajtu Ministarstva, ona je trebalo da obiđe Radnu zonu u kojoj se gradi fabrika IMI. Međutim, ovaj obilazak je danas otkazan, te je Mihajlovićeva stigla u Gradsku kuću nešto pre 12 sati, gde bi trebalo da bude održana i konferencija za medije.

Podsetimo, ministarka je poklanjanje aerodroma Državi opravdala time što Niš nije u stanju da u njega ulaže dovoljno para, što je ranije izjave niške vlasti da će “Konstantin Veliki” od ove godine moći potpuno samostalno da radi, bez subvencija, potpuno opovrglo. Gradonačelnik Bulatović je za ovakvo stanje i predaju aerodroma u državnu nadležnost okrivio prethodnu vlast i Demokratsku stranku, koja je, kako je rekao, potpisala poguban ugovor sa Vojskom.

Ovakva odluka gradske i republičke vlasti razbesnela je Nišlije koje su se za vikend okupile na protestima u centru Niša. Sledeći protest, kako je zasad najavljeno, trebalo bi da se održi u utorak 10. aprila, kada će se odluka o predaji aerodroma naći pred niškim odbornicima.

Davanje vazdušne luke osudile su sve opozicione stranke u Nišu, kao i udruženja građana koja su tražila smenu Bulatovića.

Mihajlovićeva izviždana ispred Gradske kuće u Nišu

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mica

    23:02 // 4. 4. 2018.

    Ciklama rukavice?? Ko joj stilista?? Lol

  • Nina

    15:35 // 4. 4. 2018.

    Opšte je poznato da u zadnje dve-tri godine inostrani turisti sve češće dolaze u naš predivan grad, koji itekako ima toliko lepog da ponudi. I umesto da se poradi na razvoju turizma, opet se Niš stavlja po strani ccc..dno dna

  • Saša

    00:52 // 4. 4. 2018.

    Nesposobnjakovići u Nišu nesmeju ni da pomisle da ne urade što im veliki AV kaže! Bruka!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: