Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:07, 2. 9. 2016.

| Društvo

Ministarka: Višak "opštinara" ne rešavati samo otkazima

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
brnabic.jpg
Ne zna se ko je zadovoljniji, gradonačelnik ili ministarka; Foto: JV

Iako je navela da će mnoge opštine i gradovi "morati da završe racionalizaciju", ministarka za lokalnu samoupravu Ana Brnabić je tokom posete Leskovcu upozorila na mogućnost da se bez posebnog plana pojavi manjak kadrova za određene poslove.

Kako je pojasnila, zbog odlaska u penziju ili smrti onih koji trenutno rade u opštinskim upravama i istovremene zabrane zapošljavanja u javnom sektoru, može se desiti da neke opštine ostanu bez pojedinih stručnih kadrova.

Trenutno nije još to problem, ali doći će neki trenutak kada neće imati ko da preuzme taj posao. Zato treba možda da probamo da nađemo način da uvedemo pripravnički staž, kako bi mladi ljudi preuzeli neke poslove i kako bi se održao kvalitet usluga - rekla je ministarka.


Cvetanović: Ne mora da znači da ćemo od Države dobiti manje para

Iako će novim predlogom Zakona o finansiranju lokalnih samouprava Leskovac dobiti čak 40 miliona dinara manje od Države, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je pred ministarkom podržao novi predlog Zakona o finansiranju lokalnih samouprava, ocenjujući da je mnogo bolji od ranijih verzija.

Tačno je da ćemo biti uskraćeni za 41 milion dinara poreza na zarade, ali vi istovremeno pružate veliku priliku da iz sredstava koje je Vlada Srbije opredelila za projekte da apliciramo i dobijemo mnogo veća sredstva - ocenio je Cvetanović.

Ministarka Brnabić je zaključila da donošenjem novih zakona treba učiniti da lokalne samouprave budu što efikasnije i da se brže razvijaju ekonomski, ocenjujući i da je dosta urađeno na racionalizaciji u državnim i lokalnim službama i da je ukupno za 16.000 smanjen broj zaposlenih.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragana

    21:22 // 3. 9. 2016.

    To su sve nepismeni partijski poslusnici i cisto sumnjam da ce uopste neko dobiti otkaz.

  • Pera

    21:13 // 3. 9. 2016.

    Ovo otpuštanje radnika ne važi za nas neradnike sa vezom, mi ostajemo i dalje da primamo platu a nemamo pojma za šta je primamo!.

  • RESENJE

    11:22 // 3. 9. 2016.

    U komunisticko vreme je visak zaposlenih resen na neosetan nacin, tihom likvidacijom.
    Prvi korak su bili minimalci, pa redukovano radno vreme, pa neplaceno odsustvo, pa su im nakon deset godina saopstili da ce trajno da ostanu na neplacenom.
    Eto tako moze i sad da se uradi sa celokupnim aparatom.
    Sve one koji su visak poslati na neplaceno a sacica preostalih, na minimalac.
    Pa da vidis prosperitet.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: