Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:31, 6. 4. 2023.

| Društvo

Ministarka predlaže da kovid bolnica u Kruševcu, umesto niškom UKC-u, pripadne kruševačkoj Bolnici

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
kovid bolnica kruševac
Radnici zabrinuti da će dok se status ne reši morati svakodnevno do Niša ili da će dobiti otkaz; ilustracija; foto: M. M.

Kovid bolnica u Kruševcu, koja je trenutno u nadležnosti niškog Univerzitetskog kliničkog centra, verovatno će pripasti kruševačkoj Bolnici, kaže ministarka zdravlja Danica Grujičić. Radnici su zabrinuti da će, dok se status ne reši, morati svakog dana do Niša na posao ili da će dobiti otkaze, uprkos tome što su se više od dve godine u kovid sistemu borili za ljudske živote.

Grujičić je u poseti kruševačkoj kovid bolnici rekla da je njen predlog da ona ostane deo tamošnje Bolnice i da se tu presele određena odeljenja.

Videćemo šta nam je potrebno od odeljenja. Palijacija postoji u kruševačkoj Bolnici, ali broj kreveta nije veliki. Neurologija je apsolutno puna. Opšte odeljenje, interna, kardiologija, endokrinologija, hematologija, pulmologija - puni su. Moramo napraviti neki konfor onim pacijentima kojih ima mnogo. Zavisiće od bolnice do bolnice, kao i od broja pacijenata - navodi ministarka.

Ipak, konačnu odluku i zaključak o sudbini kovid bolnice u Kruševcu mora da da Vlada. U međuvremenu, radnici javljaju da su u problemu.

Zdravstveni radnici u kovid bolnici rade punom parom sa pozitivnim pacijentima na virus već dve i po godine. Pošto ona pripada UKC-u u Nišu i zbog zatvaranja bolnice, neizvanično je rečeno da će radnici morati do daljeg da putuju i rade u Nišu, koji je udaljen 80 kilometara od Kruševca - žali se zaposlena.

Napominje da oni u Kruševcu imaju porodice i tvrde da se nadležni prema njima ponašaju neprofesionalno.

Nadležni se ponašaju ponižavajuće prema radnicima, govoreći da ne znaju šta će sa njima, da im radnici ne trebaju i da ništa nisu zaslužili radeći u kovid sistemu pod punom kovid opremom i u najgoroj borbi za ljudski život. Već su se u par navrata dešavale situacije da radnike šalju u Niš da putuju sat i po do Niša - kaže radnica.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu do objavljivanja teksta nisu odgovorili na pitanja o tome koliko zaposlenih u kruševačkoj bolnici dolazi u Niš da radi.

Podsetimo, da je bilo pogrešno izgraditi kovid bolnicu u Kruševcu tvrdio je i direktor niške Kardiohirurgije Dragan Milić, pojašnjavajući da bi ona, da je izgrađena u Nišu, kasnije mogla da se adaptira u opštu bolnicu, koja tom gradu nedostaje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • CovidKS

    18:22 // 7. 4. 2023.

    Ako je 70% radnika navedene ustanove, nislija, putovalo za KS bez i jedne primedbe, sada treba cela Srbija da brine za krusevljane koji moraju na posao u Nis.Neka idu novim autoputem.

  • Covid doktor iz Niša

    18:02 // 7. 4. 2023.

    Vest je formulisana senzacionalistički, na osnovu subjektivnog stava revoltiranog medicinskog radnika,bez sagledavanja realnih činjenica. Medicinski radnici Covid bolnice Kruševac imaju potpisane ugovore o radu sa UKC Niš. 80% lekara i med. sestara je iz Niša i okoline i već dve ipo godine putuju na posao u Kruševac. Ne vidim zašto bi isti režim rada predstavljao problem za osoblje iz KŠ.

    • Ema

      23:39 // 13. 4. 2023.

      Da primali ste mladi decu preko stranke iz niša a Krusevljani su sa velikim iskustvom i velikim stazom obučavali tu decu koja su imali prekvalifikacije većina njih i da li je realno da medicinsko osoblje sa velikim iskustvom putuju koji su skoro i pred penzijom recimo putuju a redovna linija Kruševac Niš nema dali ćete im tolerisati zakašnjenje na poso t

  • Palilulac

    12:27 // 7. 4. 2023.

    Sta ce nam taj logor?

    • Jevreji

      23:28 // 7. 4. 2023.

      Palilulac,jesi li boravio u tom "logoru",pa dajes sebi za pravo da tako komentarises?!
      Ogromno je pozrtvovanje i zalaganje medicinskog osoblja u toj bolnici,a ucinjena VELIKA nepravda.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: