Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:35, 25. 8. 2021.

| Društvo

Ministarki Čomić upućen poziv da spreči orkestrirane napade na profesionalne medije i organizacije

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
mediji foto aleksandar kostic
Otvoreno pismo uputilo 57 potpisnica; Ilustracija; foto: A. Kostić

Predstavnici nezavisnih medija i civilnog sektora uputili su otvoreno pismo ministarki za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordani Čomić i pozvali je da prepozna, osudi i spreči napade vlasti na medije i civilne organizacije, navedeno je na sajtu Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

Pismo 57 potpisnica juče je u Palati Srbije pročitao predsednik NUNS-a Željko Bodrožić, kako je istaknuto, zbog orkestriranih napada na profesionalne medije i organizacije civilnog sektora.

Institucije i svi akteri u društvu takođe su pismom pozvani da se priključe borbi protiv pritisaka i zloupotreba, a u njemu je naglašeno i da su izveštaji međunarodnih organizacija položaj medija u Srbiji odavno označili kao nepovoljan.

Profesionalni mediji i organizacije civilnog društva ponovo su meta žestoke kampanje koju je, po ustaljenom običaju, poveo predsednik Republike, a nastavili mediji pod njegovom kontrolom - piše na sajtu NUNS-a.

Kako je navedeno, neke od neistina koje je predsednik Vučić izneo na račun nezavisnih medija i organizacija civilnog sektora jesu optužbe da rade za strane interese, da su pod kontrolom tajkuna, te da ne plaćaju porez i da su se bunili kada je trebalo da ga plate.

Vučić je iskoristio odluku privatne kompanije Tviter da stavi oznaku „sarađuju sa vladom Srbije“ na naloge provladinih medija u Srbiji, da pokrene široku kampanju protiv civilnog sektora i malog broja preostalih profesionalnih medija u zemlji - istaknuto je na sajtu.

Napade vlasti i režimskih medija iz NUNS-a opisuju kao još jedan korak ka uništenju dela društva koji se bori za demokratiju i vladavinu prava.

Srpski telegraf i drugi provladini mediji priključili su se kampanji objavljujući specijalni dodatak o finansiranju i navodnim vezama medija i organizacija civilnog sektora sa strancima i najavljujući nastavak kampanje, dok su u isto vreme TV Pink i TV Happy najavili ove članke u jutarnjim programima - naveli su iz NUNS-a.

Pozvali su ministarku Čomić, u čijem je resoru i razvoj civilnog društva, da zaustavi napade i poručili da će nastaviti da se bore za demokratiju, vladavinu prava i zaštitu ljudskih prava u Srbiji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Osvesceni gradjanin

    23:37 // 25. 8. 2021.

    Gospodja nam ministarka zauzeta uvodjenjem nakaradnih zakona...

  • Snezana

    15:01 // 25. 8. 2021.

    Gospodja se potpuno pogubila. Sumnjam da će da razume o čemu se radi.

    • Kajsijovaca

      13:29 // 26. 8. 2021.

      Molim vas Snezana , o kojo gospodji pisete? o alasu koji ide u ribe i koji misli o sebi i svojim dzepovima.

  • Torpedo

    14:39 // 25. 8. 2021.

    Nema veceg demagoga u ovoj, antinarodnoj Vladi Srbije ! Preletacica je gora od radikala, tako da ,ako bude odgovora, bice- okruglo, pa na cose !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: