Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:08, 6. 2. 2018.

| Društvo

Ministarstva ne znaju da li Anastasova ispunjava uslove za direktora TON-a

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
adriana anastasov
Da li ispunjava uslove?; foto: JV

Ni Ministarstvo za lokalnu samoupravu, ni Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacije nisu odgonetnuli Službi za pravne poslove Skupštine Niša, kako kaže sekretarka Skupštine, da li predsednica Skupštine Opštine Palilula Adriana Anastasov ispunjava uslove za funkciju direktora Turističke organizacije Niš, za šta je predložio Gradski odbor Srpske napredne stranke.

Mišljenje Mišljenje Službe za pravne poslove, upućeno Odboru za imenovanjaVeć 3 meseca traje glavolomka - da li Anastasovoj može da se funkcija predsednika Skupštine opštine podvede pod rukovodeću, što joj je neophodno za obavljanje direktorskog posla u TON-u. Odbor za imenovanje je tražio mišljenje od Službe za pravne poslove Skupštine grada, koja je tražila mišljenje ministarstava, ali je odgovor bio da "ne mogu decidirano da se izjasne".

S obzirom na odgovore ministarstava, ali i druge informacije kojima su raspolagali, kako kaže sekretarka Skupštine Niša Ružica Đorđević, nije mogao da se donese zaključak da li Anastasova ispunjava ili ne ispunjava uslove za direktorsku fotelju.

Mi ne tumačimo zakone, to nije naša obaveza, odnosno i ne možemo da imamo nadležnost koja nam nije data. Pošto smo od ministarstava tražili da se dopunska tumačenja, mi nismo dobili precizan odgovor, i ne možemo se više izjasniti o tome od onoga što je rečeno u ministarstvu. Konkretno su u ministarstvima rekli da se ne mogu decidirano izjasniti - navodi Đorđevića.

Mišljenje da nemaju mišljenje o Anastasovoj, Služba za pravne poslove niške Skupštine uputila je Odboru za imenovanja.

Inače, s obzirom na to da se prema Zakonu o turizmu, za direktorsku fotelju Turističke organizacije, traži najmanje dve godine rukovodećeg iskustva, Anastasova potencijalno ne ispunjava uslove za to, čak ni kada bi joj se funkcija predsednika Skupštine opštine priznala kao rukovodeća, jer je ona na toj poziciji kraće od dve godine.

Podsetimo, kako je rekao predsednik Odbora za imenovanja Ivan Jovanović, o tome ko će biti prvi čovek TON-a, odlučivaće se na narednoj sednici Odbora za imenovanja, koja bi, kako je rekao, trebalo da se održi sredinom februara.

Inače, na Gradskom odboru SNS, pored Anastasove, članovi vladajuće stranke glasali su i za dosadašnjeg direktora Uroša Parlića, kao i za bivšeg zamenika direktora "Skijališta Srbije" i poznatog sportistu Juricu Stankovića. Inače, novi direktor TON-a se bira, jer je Parliću istekao mandat.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ***

    08:47 // 7. 2. 2018.

    Pa,uci je advokaturi.

  • Aki

    21:51 // 6. 2. 2018.

    Ako doticna gospodja postane direktorka to bi bio sunovrat logike. Koliko sam upucen ona je politicarka i ne poseduje nista sto je kvalifikuje za direktorsko mesto organiyacije. Trazi se iskustvo na rukovodecim poslovima a ne to sto odrzava red na sednicama. Palilila nije lokalna samouprava a te gradske opstine ssu izmisljotine za parazitsko udomljavanje

  • Zlobnik

    21:31 // 6. 2. 2018.

    A šta smo i mogli da očekujemo : da ministarstva znaju ? Kada nepismeni uzmu vlast država "cveta" ... a i gradjani i seljani i...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: