Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:32, 4. 11. 2014.

Ministarstvo: Đački dinar nije obavezan

490x370-skola U Ministarstvu prosvete kažu da škole ne smeju da uslovljavaju roditelje đačkim dinarom

Nakon žalbi roditelja koji su se obratili Južnim vestima, tvrdeći da neke niške osnovne škole traže novac za đački dinar, iz Ministarstva prosvete pojašnjavaju da roditelji nemaju nikakvu zakonsku obavezu da daju novac u te svrhe.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Nislija

    16:53 // 4. 11. 2014.

    Dete mi je ucenik navedene skole u duvanistu, a gospodin direktor te skole kaze da se sredstva koriste za izmedju ostalog higijenu skoro sam vido da u wc-ima nema sapuna !!!
    Jos jedna stvar salu koju

    • Odgovornost za pljačku

      20:36 // 4. 11. 2014.

      Nije ovo problem sa jednom školom već gotovo svim. To traje godinama a niška školska uprava ćuti zato što je glavni pokretač te "ideje" jer novac namenjen za tekuće održavanje se troši na drugo !

  • Nislija

    16:56 // 4. 11. 2014.

    Gde idu pare od izdavanje sale ? (inace sala je drzavna i ne bi smeo da naplacuje njeno izadavanje, vec bilo kakvo sportsko drustvo moze da je koristi)
    Da bi katastrofa bila veca deca ne koriste salu

    • svi naplaćuju članarinu

      00:01 // 5. 11. 2014.

      nema razloga da ne plaćaju zakup sale. Toaleti su u svim školama prljavi zahvaljujući radu sanitarne inspekcije.

  • Lj

    18:38 // 4. 11. 2014.

    Ta skola je poznata po ekstremno dobrim uspesima. Ove godine su imali preko 90% odlicnih u VIII razredu. Takmice se sa OS "Sveti Savom". O tome treba pisati. Djacki dinar je vrh brega u moru problema.

    • a pare od hale ?

      18:52 // 4. 11. 2014.

      a sto ne pisete o tome koliko para dobija skola od skolske hale, ne razumem zasto im treba jos novca....

    • pera peric

      09:27 // 5. 11. 2014.

      Hala je vlasništvo SC Čair. Škola je koristi samo za nastavu , posle nastave salu koriste sportski klubovi .

    • u toj školi,

      11:46 // 5. 11. 2014.

      kao i u ostalim, imaš učitelje i nastavnike koji umeju da prenesu znanje, ali i one koji ne bi trebali da nose dnevnik. Zar je toliko strašno da investiraš u školu u kojoj ti dete stiče znanje?

  • Dr.Pravdić

    19:13 // 4. 11. 2014.

    Au što je to neka novost,skoro svski roditelj zna da to nije obaveza ali da vidim onog koji to neće da plati a da ne strahuje da će mu dete biti na crnoj listi.Takav namet treba zabraniti naredbom .

    • Lopovluk

      20:25 // 4. 11. 2014.

      Školska uprava Niša je glavni generator i neko ko prećutno odobrava direktorima škola ovu pljačku roditelja a sve na očigled odeljenja republičke prosvetne inspekcije u Nišu kao saučesnika u tome !

  • Gde ste dada ?

    20:18 // 4. 11. 2014.

    Na gradskoj tv BelleAmie u julu mesecu,naravno kada niko ne razmišlja o školi i samo performansa radi, republička prosvetna inspektorka g.đa Krstić je rekla da đački dinar nije obavezan. Sada ćute !

  • shaft

    21:14 // 4. 11. 2014.

    prosjacenje najgore vrste!racuni skola su blokirani,iz budzeta dobijaju mrvice,ajd da kamcimo od roditelja!primer je i r.vukicevic,gde se stalno vrsi pritisak na decu,a sala se non-stop izdaje!

    • Kriminal

      14:30 // 5. 11. 2014.

      Zašto ćuti školska uprava Niša !? Zašto ne zabrani školama ovaj namet roditeljima prikriven iza paravana dobrovoljnog i neobaveznog !? Zato što stoji iza njega u skladu sa svojom reputacijom koju ima.

  • Stojkovic

    21:36 // 4. 11. 2014.

    Pojedine skole da ne dobijaju djacki dinar mogle bi da zakljucaju i vrate decu kuci.Toliko o finansiranj skola od grada ne dobijaju ni polovinu planiranog a to je minimmum.

  • ***

    08:06 // 5. 11. 2014.

    Ma,ljudi,skole stvarno nemaju para,niko nam ne krade taj dinar,deca su nam tamo.Znam da je tesko odvojiti i za to,ali ima mnogo vecih problema.Pa pogledajmo kakve su nam skole.

    • Haračlije

      14:24 // 5. 11. 2014.

      Zašto onda i Vi ne dajete od svoje nastavničke plate ? Roditelji iz straha daju đački dinar jer deca trpe ogromne pritiske ukoliko ne daju, slično je i kada su paprene ekskurzije u pitanju !

  • miroslava pavlovic

    10:36 // 5. 11. 2014.

    Preh.hem.školaza vreme Ljiljane Denić sve vreme uslovljavala upis,svedočanstva od školskog dinara.morali svi da damo.A deca nemaju hemikalije za vežbe,klime ne pustaju,deca padaju u nesvest.gde su par

  • strasno

    10:36 // 5. 11. 2014.

    Kadar koji radi u skolama, a narocito direktori jesu prava katastrofa. Cast izuzecima. Tu su diplome profesora sa pristinskog univerziteta, isturenog Leposavica i.t.d. Tako da su skole u haosu...

  • rditelj

    11:49 // 5. 11. 2014.

    Sada ce roditeljski,pa pitajmo roditelji,a ne da se samo odcuti i odobri.Svi ste manji od makovog zrna,a sada pisete to.Ekskurzije nisu obavezne,pa saljemo decu.I u nase vreme je bio djacki dinar.

    • ArijadnaNausikaja

      13:05 // 5. 11. 2014.

      Ne saljem dete na ekskurzije jer znam koja je to prevara i koliko se na tome zaradjuje, ne placam skolski dinar iz principa. Kraj price.

  • Зоран Васиљевић

    11:58 // 5. 11. 2014.

    У Гимназији "Светозар Марковић", током све четири године школовања мог сина, постојећа директорка је преко разредних старешина вршила жесток притисак да се плаћа ђачки динар.

  • mila

    13:12 // 5. 11. 2014.

    dodjite ljudi u os.Branko Miljkovic da vidite u kakvim uslovima nasa deca uce.manite dj.dinar deca osnovne stvari nemaju

  • Nena

    23:41 // 5. 11. 2014.

    Molim južne vesti da podrže pozitivnu inicijativu škola da poboljšaju uslove rada a ne da ističu loše primere postupaka nekih pojedinaca. Bolje pitajte Grad i Državu zašto one ne finansiraju škole.

  • MrDr

    11:24 // 6. 11. 2014.

    Svojevremeno u Ugostiteljsko turističkoj školi u Nišu su me ucenjivali da platim ili ne mogu da dobijem diplomu i svedočanstvo!
    Nakon toga sam se obratio Min Prosvete pa je Ljiljana Stojanović trčala!

  • Rade Trbovic

    17:26 // 17. 10. 2018.

    Da li je skolski dinar obavezan i ko odredjuje visinu placanja. Mojoj cerki nisu hteli dati potvrdu da je redovan ucenik kako bi mogla overiti zdravstvenu knjizicu jer nije platila 2000 skolski dinar. Smatram da je to ucena i preveliko potrazivanje.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: