Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:39, 28. 3. 2022.

| Društvo

Ministarstvo: Građani da se obrate MUP-u ako im stižu pozivi za glasanje za nepoznate osobe

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
18 poziva za glasanje
Izmene i dopune moguće do 30. marta; foto: JV

Povodom navoda Posmatračke misije CRTA da na adrese građana stižu pozivi za glasanje nepoznatim osobama, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave poziva građane da, ukoliko im se to desi, prijave MUP-u.

Kako navode, građani od Ministarstva unutrašnjih poslova mogu da potraže proveru i podatke o osobama koje su prijavljene na njihovoj adresi.

Prijava prebivališta se može izvršiti pre svega uz njihovu saglasnost, a takođe mogu pokrenuti i postupak za njihovu odjavu. MDULS ističe da je Zakonom o jedinstvenom biračkom spisku propisano, između ostalog, da se u spisak upisuju lica koja imaju biračko pravo, a prema mestu prebivališta. Evidenciju o prebivalištu građana, u skladu sa zakonom, vodi nadležni organ, odnosno MUP, dok se u Jedinistveni birački spisak, kao evidencija o biračima, na osnovu iste ažurira - navode iz Ministarstva.

Iz Ministarstva apeluju na građane da provere svoje podatke u Jedinstvenom biračkom spisku na zvaničnoj internet stranici Ministarstva https://upit.birackispisak.gov.rs/ ili da se obrate lokalnoj samoupravi ukoliko je potrebno da se dopune ili izmene neki od podataka.

To mogu učiniti do 30. marta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tajanstveni Alan

    15:51 // 28. 3. 2022.

    Ma, sve trce. Jel ovo vest sa Njuz neta?

  • Jonca

    12:12 // 28. 3. 2022.

    Gradjani da se obrate MUPu, a oni ce da se obrate velikom vodji, a vodja ce im narediti da se oglusuju na prijave, pozivnice ce i dalje stizati za glasanje za nepostojece i preminule i sto je najgore oni ce i glasati. I gle cuda bas ti glasovi donesose pobedu vecitom predsedniku. Sledi slavlje 3.aprila negde oko ponoci uz trubace i pesmu druga Dacica, koji postade premiejer. Vec vidjeno decenijama

  • Dragan

    11:50 // 28. 3. 2022.

    U svakoj zgradi ima po nekoliko glasackih listica visak koji stoje na postanskim ormaricima. Privremeno prijavljenih glasaca nikad vise ! Samo bahato i napredno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: