Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:30, 28. 1. 2019.

Ministarstvo: Ispituje se uzrok iskliznuća cisterni i odgovornost prevoznika

pruga Jasenovik Stara pruga ili prevoznik - još se ne zna ko je kriv za iskliznuće cisterni; ilustracija; foto: JV/D. M.

Za dva meseca firmi NCL je tri puta ispao voz iz šina, a poslednji put se to dogodilo dok su prevozili cisterne sa amonijakom na pruzi kod niškog sela Jasenovik koja od izgradnje nije rekonstruisana. U Ministarstvu saobraćaja kažu da se još ne zna uzrok iskliznuća, ali se ispituje odgovornost prevoznika.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Aca

    09:14 // 29. 1. 2019.

    Vazno da predsednik sredjuje pruge u Vojvodini mi nismo vazni ,mi smo tu samo kad teba da glasamo !

  • Milan

    19:32 // 28. 1. 2019.

    Ovo ce biti prosla vest, ce okrive vozaca(masinovodju) i toliko. Bolje bi bilo da zatvore prugu/e koje vode do Basena Bor i Djerdap Kladovo jer ovo vise nema smisla.

  • Malo istorije

    20:01 // 28. 1. 2019.

    Pruga Niš-Knjaževac, zidana tokom Balkanskih ratova, zbog konfiguracije komplesnog terena je bio vrlo skup i zahtevan projekat u kome je učestvovao iz Beča čak i Milutin Milanković. Zajedno sa, 40 godina mladjim, pravcem Prokuplje-Merdare predstavlja trijumf profesije.
    Okolnosti su takve, no apsurd je da ono u što je pre 100 godina uložila ogromna sredstva, država sada ne može ni da servisira.

  • Seoski turizam

    23:37 // 28. 1. 2019.

    Veliko hvala "Infrastrukturi železnice Srbije" i firmi NCL na promociji sela Jasenovik.

    T.O. Jasenovik

  • Da se razumemo

    13:44 // 29. 1. 2019.

    Na kolosecima gradjenim pre 60 godine, bez rekonstrukcije u poslednjih 60 godina, ispituje se odgovornost prevoznika. Hmmm, ovde nešto nije u redu.
    Recimo, utvrdi se da je odgovoran prevoznik, ovaj žel.putni pojas je bezbedan i ispravan za saobraćaj. Odgovorna gospodo iz Žel. Srbije i Ministarstva potpišite da jeste. Ako se utvrdi da nije, kada će krenuti rekonstrukcija. Ili čekamo katastrofu?

    • Ex faca

      22:09 // 29. 1. 2019.

      Navozio sam se ja vozova u Niškom čvoru. Prevoznici su bivši direktori JŽ, pa neće biti krivi, iako su cisterne, moguće, bile ihaha prepunjene. Radnici na održavanju pruga otišli, uglavnom, u penziju, nema ko ni da radi. Ostali samo rukovodioci. A imam klin iz trulog praga iz 64e godine. Održavanje i bezbednost na visokom nivou!

  • Borko

    14:05 // 28. 1. 2019.

    Kada je ova pruga poslednji put bila rekonstruisana? Kolika je maksimalna brzina bila dozvoljena na ovoj pruzi? Ministarstvo umesto da odgovara za katastrofalno stanje ove pruge ono ispituje odgovornost prevoznika??? Ovo ima samo u zemlji Srbiji. I sa ostalim prugama na jugu Srbije je ista stvar.

  • Miki

    14:09 // 28. 1. 2019.

    Sigurno je voz jurio 30 na sat.

  • Tivat

    16:30 // 28. 1. 2019.

    Tesko da "strucnjaci" sa vecernjim ,ubrzanim,fakultetima mogu da rese ovaj slucaj!Dipl.menadzer za saobracaj-platis,dobijes diplomu,zaposlis se a ako vec radis,eto tebi boljeg radnog mesta,vece plate!Normalno,uz knjizicu vladajuce koalicije.
    A,ovi sto studirase 5 godina,drzavnog faksa,moraju da cute,izgubise kosu,oci,mladost i provod,al ne talasaj,izgubices posao.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: