Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:29, 14. 2. 2019.

| Društvo

Ministarstvo: Obustavlja se saobraćaj na pruzi Niš - Zaječar dok se ne rekonstruiše

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
800x600-Cisterne-sa-fosforom1-foto-citalac
Početak rekonstrukcije najavljen za april; foto: Čitalac

Nakon što su na deonicama pruge od Niša do Zaječara tri puta za mesec dana iskliznuli vagoni, i to dva puta cisterne sa opasnim materijama, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture naložilo je da se na ovoj relaciji obustavi železnički saobraćaj dok se ne završi rekonstrukcija pruge.

Iz Ministarstva saopštavaju da je odluka da se obustavi saobraćaj na ovoj pruzi doneta zbog bezbednosti stanovnika svih naselja u čijoj blizini prolazi teretni železnički saobraćaj. Da su zabrinuti za svoju bezbednosti isticali su žitelji sela Jasenovik koji su pretili blokadom pruge i zahtevali da se cisterne sa opasnim hemikalijama ne prevoze prugom koja prolazi iznad njihovih kuća.

Nebezbedna-pruga-foto-citalac Pruga ostala i bez pragova; foto: ČitalacNjihov zahtev je uslišen, te saobraćaja neće biti dok se pruga, koja je izgrađena još 1922. godine i u jako je lošem stanju, ne bude potpuno obnovila. Prva rekonstrukcija cele pruge otkako je izgrađena će, prema najavama iz Ministarstva saobraćaja, početi u aprilu, a radiće se 108 km deonice Crveni krst - Zaječar.

U međuvremenu iz Ministarstva traže da se utvdi ko je odgovoran za iskliznuća.

Nalažemo direktorima železničkih preduzeća da hitno podnesu izveštaj o svim detaljima događaja koji su mogli da ugroze bezbednost građana. Od železničkih kompanija očekujemo da se izvine građanima Srbije, a pre svega stanovnicima Jasenovika, gde su se dogodila dva iskliznuća vagona - saopštavaju iz Ministarstva saobraćaja.

Ministarstvo insistira i zahteva da se utvrde sve činjenice u vezi sa iskliznućima vagona na pruzi Niš - Zaječar i ispita odgovornost svih učesnika. Takođe, Ministarstvo traži od Direkcije za železnice da proveri valjanost licenci svih operatera.

Podsetimo, 19. januara su kod Jasenovika iz šina ispale dve cisterne sa amonijakom i obe su se prevrnule, pa su meštani i njihove životinje morali da se evakuišu zbog pretakanja opasnog gasa, a pruga je bila zatvorena 2 nedelje. Potom je 10. februara pet cisterni sa fosforom ispalo iz šina, ali nisu se prevrnule, te nije bilo opasnosti za životnu okolinu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    10:03 // 15. 2. 2019.

    Japanski vozovi lete na jednu šinu, naši ne mogu da puze ni na dve.

    Napredna tehnologija na sve strane ...

  • Dragan Nesic

    13:52 // 14. 2. 2019.

    По нашем обичају: Када се деси онда се латимо да доведемо у ред!
    Овог пута је прошло другачије па је памет реаговала.
    Похвала!

  • razocarani SNS-ovac

    12:43 // 14. 2. 2019.

    "Od železničkih kompanija očekujemo da se izvine građanima Srbije, a pre svega stanovnicima Jasenovika" - Da li su ovi normalni iz Ministarstva? Znači prevoznik je odgovoran za uništenu prugu? Tom logikom za klizište na Koridoru i rušenje potpornog zida odgovorni su vozači koji su vozili auto-putem? Logika, nema šta.
    Celo ministarstvo da podnese ostavku.
    Vučiću, spasi SNS, reaguj.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: