Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:09, 17. 9. 2021.

| Društvo

Ministarstvo: Posete u niškom Gerontološkom centru redukovane iz predostrožnosti

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
gerontoloski centar nis, januar 2020, foto jv ja
Nema zaraženih korisnika, kažu iz Ministarstva zdravlja; foto: JV / J. A.

Pre četiri dana na adresu niškog Gerontološkog centra stigla je preporuka Instituta za javno zdravlje o zabrani poseta, a iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja danas objašnjavaju da su redukovane iz predostrožnosti. Među korisnicima, navode, nema zaraženih koronom, ali je virus potvrđen kod jednog zaposlenog za koga kažu da nije bio u kontaktu sa kolektivom.

Gerontološki centar je na spisku Ministarstva kao ustanova u kojoj ima pozitivnih na virus, a za Južne vesti odatle navode da nema zaraženih korisnika.

U Gerontološkom centru Niš nema korisnika pozitivnih na korona virus. Pozitivan je jedan zaposleni, koji nije bio u kontaktu sa kolektivom - navode iz Ministarstva.

O tome da porodice ne mogu da ih posete nedavno je govorio korisnik Gerontološkog, ali iz Ministarstva kažu da su posete redukovane.

Iz predostrožnih razloga, Gerontološki centar Niš postupa po preporuci Instituta za javno zdravlje Niš o redukovanju poseta i izlazaka korisnika od 13.9.2021. godine. Preporuka je zasnovana na podacima o porastu broja inficiranih virusom COVID- 19 u Nišavskom okrugu - dodaju.

Podsetimo, kao glavni krivac što je 2020. godine Niš bio jedno od glavnih žarišta korone u Srbiji označen je upravo Gerontološki centar Niš u koji je ušao virus, iako su ustanove ovakvog tipa od državnog vrha ocenjene kao najkritičnija mesta i trebalo je da budu sprovedene najstrože mere kako bi zaštitili korisnike.

Međutim, više od 50 ljudi je preminulo. Direktor Milan Stevanović je uhapšen pa smenjen, a na njegovo mesto je postavljena Slađana Maranović Nikolić, kadar SNS-a iz Kučeva.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislija

    18:47 // 17. 9. 2021.

    Pametno, jer je ipak sve to za nasu decu, ahaa

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: