Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:52, 5. 1. 2016.

| Društvo

Ministarstvo: Šaljemo inspekcije u niški Dom učenika

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
dom
Šta se zbiva iza zidova Doma učenika?; foto. DUS

Nakon samoubistva šefice vaspitne službe Doma učenika srednjih škola u Nišu, Ministarstvo prosvete će u ovu ustanovu poslati nadležne inspekcije i, kako kažu, preduzeti sve zakonske mere.

Nezadovoljstvo zaposlenih radom i odnosom direktorke Sandre Popović prema njima, sudeći prema dopisu Ministarstva, traje već dugo.

Oni su Ministarstvu tokom 2015. godine slali i anonimna pisma žaleći se na loše međuljudske odnose, finansijske zloupotrebe i davanje otkaza. Dopisi Ministarstva za vanrednu kontrolu rada Doma učenika poslati su još polovinom novembra prosvetnoj, budžetskoj i inspekciji rada, kao i Upravi za javne nabavke.

Ipak, nakon samoubistva vaspitačice Tatjane Lužanin, u Ministarstvu kažu da će inspekcije opet posetiti Dom učenika i naglašavaju da je “policijska istraga u vezi sa navedenim tragičnim slučajem je u toku”.


Pomoćnik ministra u Domu bio početkom decembra

Zbog delikatne situacije Dom učenika je, kažu u Ministarstvu prosvete, još 4. decembra posetio pomoćnik ministra Ljubiša Antonijević.

Tom prilikom je održan je kolegijum sa zaposlenima iz Doma učenika srednjih škola u Nišu, uz prisustvo direktorke, gde je, između ostalog, razgovarano kako da se poboljšaju međuljudski odnosi u kolektivu - kažu u Ministarstvu.

Međutim, mnogi problemi su eskalirali nakon toga, pa je tako pokojna vaspitačica tvrdila da ju je direktorka tukla na kućnom pragu upravo zbog sumnje da Lužaninova i još neke kolege žele njenu smenu.

Podsetimo, vaspitačica je poslednjih dana decembra ovaj incident prijavila policiji i podnela krivičnu prijavu protiv direktorke Sandre Popović. 2. januara u večernjim satima, Tatjana Lužanin (47), šefica vaspitne službe Doma učenika je poginula nakon što je pala sa zgrade u kojoj je živela u centru Niša, a sve ukazuje na samoubistvo.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić je rekao da Dom učenika srednjih škola nije u ingerenciji Grada, a prema rečima predsednika Upravnog odbora ove ustanove Miloša Sekulića, ovo telo će se sastati kada se svi članovi vrate sa novogodišnjih odmora.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • soca

    09:18 // 6. 1. 2016.

    Sve su to kadrovi direktorski g.Perisica,jad i cemer.

  • Dragoljub J.

    18:11 // 5. 1. 2016.

    Sve će da se završi kao u filmu "Majstori, majstori". Večera, piće, cepanje prijave i jedno veliko ništa. Eto šta će biti na kraju.

  • Prof M. Mitić (STŠ)

    17:58 // 5. 1. 2016.

    Ako pokušaju da eksperimentišu, sa vd direktora iz reda zaposlenih, neće biti rezultata. To znaju i zaposleni u Domu, ali pojedini gaje ambicije bez pokrića.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: