Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:47, 24. 8. 2020.

| Društvo

Ministarstvo: Smena direktora škole u Surdulici u skladu sa zakonom

Autor:M. DejanovićIzvor:Južne vesti
šumarks škola
Iz Ministarstva kažu da je direktor dokumentaciju trebalo da dostavi najkasnije do 27. jula, ali da ona nije bila potrebna za okončanje zapisnika; foto: skolapancic.edu.rs

I dok Vladica Gavrilov tvrdi da je sa mesta direktora Poljoprivredno - šumarske škole “Josif Pančić” u Surdulici smenjen neosnovano i nezakonito, te da će pravdu tražiti na sudu, iz Ministarstva prosvete navode da je sve urađeno po zakonu. Gavrilov je razrešen sa funkcije nakon inspekcijskog nadzora, ali napominje da je zapisnik zaveden dan pre nego što je poslao dokumentaciju bez koje nije moguće završiti zapisnik. U Ministarstvu kažu da je ta izjava direktora poslata dan kasnije bila potrebna samo kao prilog u predmetu, ne i za okončanje zapisnika.

Nakon što je direktor "Zmajeve" škole u Surdulici otpušten juna tokom trajanja završnih ispita i direktoru Poljoprivredno-šumarske škole “Josif Pančić“ u Surdulici Vladici Gavrilovu stiglo je početkom meseca rešenje iz Ministarstva prosvete o razrešenju.

Za razliku od prve smene, kada su u Ministarstvu ćutali, ovog puta je Južnim vestima dostavljen odgovor nadležnog inspektora u kome je objašnjeno da je nalogom planirano da inspekcijski nadzor počne 23. i da traje do 28. jula, kao i da je propisano da se zapisnik dostavlja 8 dana od završetka nadzora. U odgovoru stoji i da je direktor dokumentaciju trebalo da dostavi najkasnije do 27. jula, a ne dan kasnije.

Na pitanje Južnih vesti kako je moguće da je zapisnik zaveden 27. jula, a potrebna dokumentacija dostavljena 28. jula na mejl inspektora, iz Ministarstva odgovaraju da su inspektori u toku nadzora potpisali svu dokumentaciju i evidenciju, uzeli podatke, skenirali i fotokopirali sve što je bilo potrebno za izradu zapisnika.

Direktor i sekretar su trebali sve podatke da dostave inspektorima na mejl, po dogovoru, u petak 24. ili najkasnije u ponedeljak 27. jula. Dana 27. jula direktor škole se javio telefonom i rekao da kasne sa slanjem dokumentacije iz razloga što su imali smrtni slučaj u školi, umrla svekrva šefu računovodstva, pa nisu stigli da pošalju, Zapisnik je urađen i bez čekanja da pošalju dokumentaciju jer su istu inspektori uzeli u toku nadzora, a skenirana i poslata na mejl je trebala inspektorima samo da bi imali kao prilog u predmetu. Izjava direktora koja je poslata na mejl 28. jula nije ni ušla u Zapisnik jer je on već bio okončan - navode iz Ministarstva.

Gavrilov je ranije za Južne vesti rekao da je zapisnik o izvršenom vanrednom inspekcijskom nadzoru trebalo da dobije do 31. jula, a dobio je 3. avgusta.

S obzirom da je u nalogu naveden dan 28. jul kao dan okončanja inspekcijskog nadzora, dostavljanje Zapisnika o vanrednom inspekcijskom nadzoru dana 3. avgusta izvršeno je u potpunosti u skladu sa članom 35. stav 5. Zakona o inspekcijskom nadzoru - navode iz Ministarstva.

I dok je na prvu smenu direktora u Surdulici reagovao lider surduličkih socijalista Novica Tončev rekavši da će blokirati auto-put Beograd - Skoplje ako još neko od direktora državnih institucija iz SPS-a bude smenjen, u vezi smene Gavrilova nije se oglašavao.

Za odgovore na pitanja u vezi ovog slučaja novinare je uputio na predsednicu Opštine Aleksandru Popović koja je rekla da u Surdulicu danima dolaze razne inspekcije i da je u pitanju nedopustivo i neobjašnjivo ponašanje koje mora da prestane kako bi svi zajedno mogli da nastave da se bore za ono što je prioritet, a to je, prema njenim rečima, borba protiv kovida i borba za zdravlje ljudi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • DUNĐER ali iz Niš

    14:49 // 24. 8. 2020.

    Generalno Novici je došao kraj u vođenju Surdulice.Sve je muljao gde je stigao i uzimao koliko mu trebalo.Ta priča da je iz bogate familije ne pije vodu.Što je najgore a to je da i ovaj njegov Stanislav počeo da šerifuje i bahatost pokazuje gde stigne.Naravno u Nišu je manji od mahovog zrna i čuti ko miš.Neznam zašto ne isplaćuje plate osoblju hotela u Nišu-stalno otvoren konkurs za sva radna mest

  • Sasko

    11:11 // 24. 8. 2020.

    Naravno da inspekcija treba da radi svoj posao ali treba da radi i u ustanovama
    gde zare i pale naprednjaci....ili ve naprednjaci lopovi da budu unapredjeni

    • Surdulicanin

      02:40 // 27. 8. 2020.

      Sasko ne bre burazerce pa oni su vise u kriminalu nego bilo koja inspekcija u srbiji, ima li vece sekte od snsa i vukasenka!

  • CR7

    10:46 // 24. 8. 2020.

    Koliko je tu neregularnosti u lokalnoj vlasti trebalo bi poslati kompletnu republičku inspekciju.

    • Surdulicanin

      02:38 // 27. 8. 2020.

      Pa republicka inspekcija je jos gora i korumpirana ni sam hag ne bi razresio prvo u republici da se razcivija pa onda redom opstina po opstina vukasenko je kriv za sve!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: