Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:44, 26. 5. 2020.

Ministarstvo: U vrtić mogu i deca čiji roditelji nemaju potvrdu da su na poslu

Niski vrtic; foto: PU Pcelica U Ministarstvu kažu da predškolske ustanove treba da izađu roditeljima u susret; foto: PU Pčelica

Uslov da mališani krenu u vrtiće u Nišu bio je da oba roditelja rade i imaju potvrdu poslodavca da su fizički na radnom mestu, što im je, kako kažu, stvaralo probleme prethodnih nedelja i neki nisu uspeli da organizuju posao i čuvanje dece. U Ministarstvu prosvete navode da su svim predškolskim ustanovama preporučili da izađu u susret roditeljima ukoliko imaju mogućnost za bezbedan boravak dece u obdaništima i primaju i one bez potvrde poslodavaca.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Mara

    12:36 // 26. 5. 2020.

    Normalno

  • mila

    22:47 // 26. 5. 2020.

    7.maja sam kao roditelj deteta koje pohadja jedan od vrtica, preko viber grupe obavestena da ce od 11.05. poceti sa radom dezurni vrtici i da ce se u ,tada, narednim danima roditelji licno pozivati kako bi se video broj zainteresovanih roditelja koji bi decu slali u vrtic, naravno uslov je bila ta potvrda da su oba roditelja radno angazovana na radnom mestu. Tom prilikom smo obavesteni da se za

  • mila

    22:51 // 26. 5. 2020.

    vreme trajanja vanrednog stanja, nece naplacivati ikakve usluge vrtica, ali da ce se od 11.05. vrsiti evidencija dolazaka i u skladu sa tim ispostavljati racun, dakle za decu koja nece moci u vrtic, placacemo samo fiksni deo racuna. Ima li ikakve logike ovakav jedan cin poslovanja? Svakodnevno prolazim pored lokalnog vrtica, i katanac je jos uvek na njemu. Mi licno smo prinudjeni da angazujemo

  • mila

    22:55 // 26. 5. 2020.

    ...baku, obzirom da suprug radi privatan posao od kuce, i ne moze dobiti tu potvrdu poslodavca. Na taj nacin stariju zenu, dakle ugrozenu kategoriju, izlazemo riziku, time sto svakodnevno ulazi u gradski prevoz i u kontaktu je sa nama, koji funkcionisemo i komuniciramo sa mnogo ljudi. Direktorice imajte na umu ovakve stvari i to da je vasa ustanova unazad vec poslovala sa greskama koje su skupo...

  • mila

    22:58 // 26. 5. 2020.

    ...kostale i samu upravu a i javne finansije ovog grada. Molite se samo za zdravlje baka i deka, koje ste Vi svojim odlukama i postupcima izlozili riziku, jer ako se dese neke nezeljene stvari ici cemo i do Strazbura, ovoga puta.

  • Dimitrijevic

    23:11 // 26. 5. 2020.

    A dokle ce da uzimaju decu na kapiji vrtica sa vizirima kao da ih vode u bolnicu a ne vrtic ? Kako vaspitacice mogu da sede posle posla u kaficima a na poslu traumiraju decu (najvise jaslenu) koja su zbog pauze od dva meseca zbog korone svakako traumirana povratkom u vrtic i adaptiraju se ponovo na isti.

    • Jojjjjjjj

      08:36 // 28. 5. 2020.

      O jadna istraumirana dečica......šta lupaš gluposti?! Sedi pa ga čuvaj kod kuće sam!!!!
      Između ostalog da li si probao da držiš sebi taj vizir na glavi?! Misliš da su one sretne što dišu na škrge dok rade pod vizirima i maskama da bi zaštitili tvoje dete?! Sram te bilo!!!!!!!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: