Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:46, 6. 3. 2019.

Ministarstvo: Ukazali smo Savetu GAF-a da dekan mora biti smenjen

GAF Do kada će Mitković nezakonito biti na čelu fakulteta? Foto: V. Milić

Pošto Savet niškog Građevinsko-arhitektonskog fakulteta nije smenio dekana Petra Mitkovića ni uprkos preporuci Agencije za borbu protiv korupcije, iz Ministarstva prosvete su, kako kažu, ovom telu ukazali da ima zakonsku obavezu da Mitkovića razreši funkcije.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Poznavalac

    22:54 // 6. 3. 2019.

    Savet GAF je, profesore predsedniče Saveta, morao da reaguje, ne ćutanjem nego u skladu sa moralom i Zakonom. Čemu služi pravnik, sekretar GAF? Nego, i predsednik Saveta koji je pre godinu dana trebalo da reaguje zaposlio je sina, kao asistenta na SVOM PREDMETU, a profesori ćute jer i oni nešto kalkulišu?! Sve to nije smetalo dekanu da bude i kandidat za SANU, Srbijo! Da li su dobri ako su grešni?

    • Gavran Ravenovic

      20:51 // 7. 3. 2019.

      Sekretar Fakulteta umetnosti u Nišu, zato jer je upozorila predsednika Saveta i prodekane da dekanica ima odluku Agencije za borbu protiv korupcije o predlogu za razrešenje, danas je smenjena!Ko je postavljen na njeno mesto, posebna je priča...

    • BAJT

      12:05 // 10. 3. 2019.

      Ako si ti "poznavalac", ja sam AKADEMIK. Proces izbora je zakonom propisan, prvo ide konkurs, pa referat koji pišu najmanje tri profesora, zatim o tome glasa pedesetak nastavnika, a tek onda po zakonu "shodno odluci Veća" dekan potpisuje ugovor. Dakle ima više "filtera". Zašto bi profesorska deca bila diskriminisana, ako su kvalitetni. Sve je ovo neosnovana hajka, kako bi se skrenula pažnja.

  • Proff

    19:54 // 6. 3. 2019.

    Mozda Zakon o visokom obrazovanju nije dobar ali po njemu dekan mora biti smenjen. Posto Savet fakulteta nije postupio po zakonu obaveza je ministra da sprovede zakon i smeni dakana a fakultet , po clanu 136, tacka 22, kazni novcanom kaznom od 200000 do 2000000. Da li ce vlast postovati svoje zakone ili nece videcemo. Po meni to je vaznije od same smene dekana.

    • Lena

      22:11 // 6. 3. 2019.

      Hoćete reći da ga treba smeniti bez razmatranja dokaza, po svaku cenu, jer zakon tako nalaže? Izvinite, a ko je i kada taj zakon doneo? Napravljen je tako da fakulteti postanu politizovani, da dekane i rektore vlast postavlja i smenjuje. Mi iz medija slušamo i čitamo priču samo jedne strane, strane jednog ogorčenog čoveka. Nismo čuli šta kažu dekan i Savet ili sam to propustila.

    • Kalimero

      16:45 // 7. 3. 2019.

      УСТАВ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ - Забрана повратног дејства закона и других општих аката
      Члан 197. Закони и сви други општи акти не могу имати повратно дејство.

  • i tako dalje

    22:33 // 6. 3. 2019.

    Sta se ovo desava sa ovom zemljom: Jutka, Simonovic, rektor u KG, profesorka na geografskom fak. direktorka nuk. inst. Vinca, direktor med. skole u Cupriji itd. itd.

    • Gavran Ravenovic

      20:56 // 7. 3. 2019.

      ...dekanica Fakulteta umetnosti u Nišu...

  • Perica

    22:30 // 6. 3. 2019.

    А зашто Министарство није упозорило ректора да и он мора да се стара о законитости на Универзитету?

  • Zamisljen

    16:48 // 6. 3. 2019.

    Aman zasto je ovaj covek toliko napadnut? Da li je ovo opet odvlacenje paz je od ozviljnijih problema? Ja sam studirao na tom fakultetu i nikad losu rec nisam cuo o njemu. Zar je taj klinac toliko mocan da rusi dekane jer je mnogo ljut. Gde je tu Univerzitetska autonomija i ostali eticki komiteti?

    • Dilp.ing.arh.

      18:42 // 6. 3. 2019.

      @ Zamisljen

      Ovim komentarom ste me naterali da se i ja zamislim - jesmo li na istom fakultetu studirali?!?

    • Lena

      19:07 // 6. 3. 2019.

      Naravno da je dečko jak. Pogledajte novinske tekstove u kojima je sa vrhom vlasti u društvu.

    • Milan

      19:48 // 6. 3. 2019.

      Ima Lena pravo. Ovde nesto gadno smrdi. Jel ga neko ikad video na nasim protestima? Aetodrom, 1 od 5miliona? Pre ce da bude da je on dzep napunio sa pet miliona. Pa njemu se, bre, pare daju sakom i kapom, a samo vrti neke kucice na tabletu, sto i komsijska deca rade.

    • JA

      22:02 // 6. 3. 2019.

      Pa ako ste zaista studirali na GAF-u onda odlicno znate ko je i na koj nacin tamo zaposljen. Ali s obzirom na Vas komentar ne bih rekla da ste tamo studirali ili imate licnih razloga za ovakav komentar...

    • nisliski mohikanac

      01:27 // 7. 3. 2019.

      nepotizam je gori od korupcije tako da njegovo delo je izuzetno tesko I ne moze se kompenzovati eventulanim zaslugama,od nepotizma skolstvo propada

  • Dragan,Niš

    00:04 // 7. 3. 2019.

    Lele,lele profesori,intelektualci akademski građani kako ste znali do sada bez mišljenja pravnika da rukovodite fakultetom a sad ne znate kako se sprovodi nalog ministarstva i proceduru za smenu dekana.Ma idi begaj!!

  • djordje lazarevic

    21:43 // 7. 3. 2019.

    ovo nije borba za licniinteres,vec borba za spas fakulteta, dekan prodekani,rektor /oligarhija/koji koce razvoj univerziteta Ako je upravni sud rekao svoje,Agencija za borbu protivu kriminala,i korupcije.STA DALJE

    • Tamnoputa

      12:58 // 8. 3. 2019.

      Da li iko zna koja je odluka suda? Saznanja koja imate ste dobili iz clanka u kojima se iskljucivo cuje jedna strana.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: