Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:51, 19. 1. 2016.

| Društvo

Ministarstvo ćuti o partijskom direktoru Doma srednjoškolaca

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
dom učenika
Novi direktor Doma funkcioner Pokreta socijalista; foto: JV arhiva

I dok u Upravnom odboru niškog Doma učenika srednjih škola i dalje tvrde da nisu Ministarstvu prosvete slali predloge za direktora, u Ministarstvu izbegavaju da odgovore na osnovu kojih kriterijuma je za direktora postavljen zaposleni na određeno vreme i član Pokreta socijalista.

Iako u Domu ima zaposlenih koji su tamo proveli 3 decenije, iako je ideja zaposlenih bila da na mesto v.d. direktora bude postavljen Bojan Milošević, fotelju bivše direktorke Sandre Popović preuzeo je Mihajlo Marković, koji u ovoj ustanovi radi poslednjih nekoliko godina, ali na određeno vreme.

mihajlović Mihajlović (u sredini) na Izbornoj konferenciji Pokreta socijalista OO Crveni Krst Niš; foto: FB Pokret socijalistaMarković je predsednik Opštinskog odbora Pokreta socijalista na Paliluli, a spekuliše se da je u danu njegovog imenovanja Aleksandar Vulin, predsednik Markovićeve stranke, između ostalog dolazio u Niš upravo kako bi “stvar oko direktora bila rešena”.

Ipak, na pitanja ko je predložio Markovića i na osnovu kojih kriterijuma je on izabran, u Ministarstvu prosvete nisu želeli da kažu.

Vlada Republike Srbije za vršioca dužnosti direktora Doma učenika srednjih skola u Nišu imenovala je Mihajla Markovića, koji je iz reda zaposlenih. Na dužnost stupa po objavljivanju u Službenom glasniku, a u narednom periodu biće raspisan javni konkurs za mesto direktora Doma učenika srednjih skola Niš - sve je što su odgovorili iz Ministarstva.

I predsednik Upravnog odbora Miloš Sekulić ne zna otkud baš Marković na funkciji v.d. direktora, jer odbor Ministarstvu, kako tvrdi, nije poslao nijedno ime.

Upravni odbor nema pravo da predlaže ime kandidata. Mi smo samo uputili predlog da se imenuje lice i da bude iz reda kolektiva. Predstavnici Ministarstva su dolazili više puta u Dom učenika, obavili razgovore sa zaposlenima i na osnovu toga je verovatno i Marković izabran - rekao je Sekulić.

sekulic Sekulić: Markovića ništa ne sšprečava da bude direktor; foto: FB Miloš SekulićOn dodaje da nije znao za Markovićevu funkciju u stranci i naglašava da ga to što je zaposlen na određeno ne sprečava da obavlja funkciju v.d. direktora.

Koliko je ovo mesto važno potvrđuje i činjenica da je bivša direktorka Sandra Popović, koja je na to mesto došla na predlog SNS, smenjena nakon samoubistva vaspitačice Tatjane Lužanin.

Tome je prethodila prijava vaspitačice da ju je direktorka tukla na kućnom pragu, a nakon toga je isplivao “prljav veš” i pokazalo se da su u ovoj ustanovi narušeni međuljudski odnosi, a navodno je bilo i propusta u radu direktorke.

Upravo zbog toga su zaposleni insistirali da na direktorsko mesto dođe neko od iskusnijih kolega koji bi mogao da reši nagomilane probleme.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • helena

    08:51 // 20. 1. 2016.

    da li je trebalo izaći na ulici, uzeti prvog prolaznika za ruku, vanstarnačku ličnost, postaviti ga za vd direktora da bi bili zadovoljni..

  • Iz ispricanog na JV...

    00:47 // 20. 1. 2016.

    ...zadnjih godinu dana u toj firmi vlada cirkus jer se trose BUDZETSKA SREDSTVA-NASE PARE. Jedini koristan predlog je celu firmu raspustiti jer tamo nevezarosi nisu mogli da se zaposle. Raspisati tender i do septembra decu dati drugoj firmi na cuvanje. Do tada svima knjizice u ruke i novi konkursi za prijem radnika. Od portira pa nagore i policija da proceslja sve papire unazad 10 godina.

  • glavurdan

    22:55 // 19. 1. 2016.

    Bata Raka privatizovao Studentski centar I tu je ne zamenjiv pa je redno da se pita malo po komsiluku koga I gde. Smeniti sve bajate kadrove.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: