Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:09, 14. 11. 2018.

| Društvo

Ministarstvo ćuti o slučaju Aleksinčanke koja sumnja u dijagnozu tumora

Autor:Vesna MilićIzvor:Južne vesti
Jelena Lazarević
"Čekala sam dan svoje smrti"; Foto: FB Jelena Lazarević

Već više od 20 dana nema nikakvog odgovora iz Ministarstva zdravlja povodom navoda Jelene Lazarević iz Aleksinca da su joj lekari u Nišu postavili pogrešnu dijagnozu karcinoma grlića materice, što ona dokazuje tvrdnjom da su joj lekari u Švedskoj rekli da je zdrava žena i činjenicom da je i dalje živa.

Iako su pitanja Ministarstvu zdravlja poslata još 22. oktobra, i dalje nema nikakvog odgovora. Novinarka je nekoliko puta i telefonski pokušala da dobije odgovor iz Službe za odnose s medijima, ali ni to nije bilo uspešno. GAK Iz KC tvrde da je revizija biopsije pokazala isti tip tumora kod Jelene Lazarević; Foto: JV/V. Milić

Zbog toga je javnost uskraćena za odgovore na pitanja šta je utvrdio inspekcijski nadzor u ovom slučaju, kao i da li ga je uopšte i bilo. Lazarevićeva je, kako je navela, još u junu prošle godine prijavila inspekciji da su lekari odbili da je operišu. Kako tvrdi ova Aleksinčanka, do danas ni njoj nije stigao nikakav odgovor po pitanju ove prijave.

Podsetimo, lekari na GAK-u su joj najpre zakazali operaciju, ali su je već na sledećem pregledu uputili na zračenje i hemioterapiju konstatujući da je bolest uznapredovala i da je kasno za hiruršku intervenciju.

Lazarevićeva, čija agonija počinje na proleće 2017. kada joj je dijagnostikovan adeno karcinom grlića materice, sumnja i u histopatološki nalaz koji je rađen na klinici Human, kao i u odluke lekara niškog GAK-a koji su na osnovu pregleda prstima konstatovali da je karcinom metastazirao.

Zato je uradila reviziju biopsije koja je, kako tvrdi, pokazala drugi tip tumora.

Nakon toga je otišla za Malme i tražila azil gde je posle detaljnih pregleda, kako je objasnila, utvrđeno da ne boluje od karcinoma, već da je u predmenopauzi što je u kombinaciji sa dislociranom karlicom izazivalo krvarenja.

Pošto je godinu i po dana sumnjala u lekare i nije se lečila, a tvrdi da je čak i dobijala pretnje da ako će ukoliko ne počne terapiju "iskrvariti kao kokoška za dva sata", žalila se Lekarskoj komori gde je odlučeno da su njene žalbe neosnovane.

Lazarevićeva je smatrala da je lekari šalju na zračenje kako bi sakrili dokaze svoje greške prilikom postavljanja dijagnoze, dok je ona potpuno zdrava čekala dan svoje smrti.

Iz Kliničkog centra Niš su odbacili njene optužbe tažeći da im dostavi dokumentaciju iz Švedske na kojoj se vidi da nema karcinom, ali navode da je greška eventualno mogla da se desi ukoliko je nalaz biopsije bio pogrešan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jelena Kocic

    14:38 // 14. 11. 2018.

    Nalaz je mogao da bude greska ali da ginekolog tvrdi na osnovu najobicnijeg pregleda da je u pitanju metastaza i da je kasno za operaciju to je vec nesto drugo.Upoznata sam sa slucajem pa mogu odgovorno da tvrdim da ovo nije usamljen slucaj ali je Jelena dovoljno uporna da istera svoju pricu,na cemu joj cestitam.Drugi i ne pokusavaju jer nemaju ni kome da se obrate u ovoj zemlji.

  • Mara

    13:49 // 14. 11. 2018.

    Bruka.Koliko li je takvih ljudi

  • marko

    13:32 // 14. 11. 2018.

    samo što nigde ne vidosmo zvaničan dokument švedskih lekara o tome šta ona kao pacijent tvrdi...
    e, baš svašta

    • Naissus

      21:58 // 14. 11. 2018.

      @marko
      Dokument postoji. U clanku je na nekoj od strana portala. JV su prilozili sliku dokumenta na kome se jasno vidi da karcinoma nema. Dakle, nemoj da pricas nesto o cemu nisi obavesten. To je tako tipicno za SNS - vi se u sve razumete a ustvari ni o cemu pojma nemate

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: