Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:27, 23. 6. 2017.

| Društvo

Ministarstvo građevinarstva poklonilo auto niškoj Sigurnoj kući

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
"Škoda" iz Ministarstva poklon ženama koje borave u Sigurnoj kući; foto: JV/J. Adamović

Zbog toga što dosad Sigurna kuća nije imala automobil za prevoz žena koje su našle utočište u ovoj ustanovi, Ministarstvo građevinarstva je odlučilo da pokloni “škodu”, koja, kako kaže ministarka Zorana Mihajlović, nije nova, ali je “servisirana, uređena i sređena” za bezbednu vožnju.

Direktorka Sigurne kuće Sonja Šćekić je pojasnila da se požalila ministarki, kada je poslednji put bila u Nišu, da ova ustanova nema vozilo, a 24 sata brine o žrtvama nasilja, majkama i deci, pa im je ono bilo neophodno.

Tada smo dobili obećanje da ćemo uskoro posedovati naše vozilo i kao što vidite danas je potpredsednica Vlade i ispunila obećanje - kazala je Šćekićeva.

Automobil je namenjen pre svega štićenicama u Sigurnoj kući, kaže ministarka Mihajlović, koja je inače i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost. Ministarka uručila ključeve od "škode" Ministarka uručila ključeve od "škode"; foto: JV/J. Adamović

Žene koje borave u niškoj Sigurnoj kući će ubuduće “škodom”, koja je poklon Ministarstva, dodaje Mihajlovićeva, moći da idu do svih gradskih institucija u koje moraju da idu.

Ovaj automobil treba da pomogne da mogu iz te Sigurne kuće u koju su došle i gde se osećaju bar na trenutak sigurno, da mogu da odu do Centra za socijalni rad, možda do Suda i drugih institucija - ističe Mihajlovićeva.

Za 5 godina je 500 žena prošlo kroz Sigurnu kuću u Nišu, kaže ministarka, a ono što je porazan podatak je da svaka deseta pripada starijim sugrađankama, koje su trpele nasilje svojih najbližih.


Kompjuteri iz Vlade ubuduće za decu u Sigurnim kućama

Mihajlovićeva je istakla da će, zbog toga što je u Sigurnim kućama i mnogo dece, predložiti da se računari koji više ne mogu da se koriste u Vladi, poklone ovim ustanovama.

To će biti moja akcija ka drugim ministrima, jer uvek postoje određeni računari koji više ne mogu da se koriste za ono za šta ih mi koristimo u Vladi, ali mogu da se koriste recimo u Sigurnim kućama, servisirani i sređeni i mi ćemo te računare proslediti u narednom periodu - pojasnila je ministarka.


Zelena ograda oko Sigurne kuće do kraja avgusta

Šćekićeva je kazala da je prošlog meseca počeo sa realizacijom projekat koji rade sa Ministarstvom, a podrazumeva postavljanje “zelene ograde” oko zgrade Sigurne kuće.

Do kraja avgusta biće napravljen betonski ivičnjak, zasađeno stotinu tuja i postavljen sistem za navodnjavanje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Max

    08:35 // 24. 6. 2017.

    Tuzno

  • nis

    19:16 // 23. 6. 2017.

    Jeste, bolje da nista nisu poklonili, ucinili bi uslugu ovoj ustanovi...pozz

  • nis

    10:47 // 23. 6. 2017.

    Kako ce da ubule sa ovom skodom, to je preslo 1000000 kilometara ima vise kod majstora da provede nego sto ce da je voze. Bolje da su se otvorili za neki nov manji auto sa manjom kubikazom, koji manje trosi

    • Nikola

      16:53 // 23. 6. 2017.

      Najbolje da nista nisu poklonili, jer Vama i vama slicnima nista nije dovoljno dobro.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: