Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:03, 31. 10. 2022.

| Društvo

Ministarstvo odlučilo: Svetlana Mitić na čelu niške "Pčelice" još četiri godine

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti
Svetlana Mitić
Mitićeva još četiri godine na čelu "Pčelice"; foto: JV

Mesec dana od završetka konkursa, ministar prosvete je imenovao Svetlanu Mitić za direktorku "Pčelice", a koja je od decembra prošle godine bila vršilac dužnosti direktorke te javno-predškolske ustanove. I pored toga što su zaposleni ukazivali na nepravilnosti tokom glasanja nakon konkursa i što su sudske presude u njenom mandatu bile na štetu "Pčelice", Mitićeva će njome rukovoditi i naredne četiri godine.

U igri za direktora "Pčelice" bila su dva kandidata - Svetlana Mitić i direktor vrtića u Sokobanji Dušan Mijajlović. Zaposleni su 8. septembra tajno glasali između njih dvoje, a Mitićeva je ponela većinu glasova. Tada su radnici ukazivali da je glasanje proteklo uz niz nepravilnost, a jedna od njih je bila i, kako su naveli, dostavljanje i fotografisanje lične karte uz glasački listić.

To nije uticalo na glasanje Upravnog odbora, ali ni na odluku ministra prosvete Branka Ružića da imenuje Mitićevu za direktorku te ustanove.

Rešenje ministra, u koje su Južne vesti imale uvid, doneto je 14. oktobra.

Imenuje se Svetlana Mitić, vaspitač predškolske dece, za direktora Predškolske ustanove "Pčelica" u Nišu...Uvidom u dokumentaciju, utvrđeno je da predloženi kandidat ispunjava uslove propisane članom 122. stav 4. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja za direktora predškolske ustanove - piše u Rešenju.

Na pitanje novinara da prokomentariše novi mandat, Mitićeva nije odgovorila. Nema odgovora ni Ministarstva prosvete na to da li je tačno da je prosvetna inspekcije predložila ministru njeno razrešenje još prošle godine, koji su razlozi i da li je nešto urađeno povodom toga. pčelica "Pčelica" izašla iz v.d. statusa; foto: Pčelica

Podsetimo, i 2021. godine je bio raspisan konkurs za novog direktora "Pčelice", a prijavilo se troje kandidata i Upravni odbor je i tada izglasao aktuelnu direktorku Svetlanu Mitić. Međutim, ministar koji je trebalo da konačno odluči da li će Mitićeva dobiti i drugi mandat, zbog nepravilnosti je poništio konkurs.

Ona je decembra 2021. godine odlukom Ministarstva postavljena za v.d. direktorku.

U toku njenog mandata su zabeležene i sudske presude na štetu ustanove kojom rukovodi. Tako su, na primer, zbog disciplinskih postupaka koje je protiv dve zaposlene u niškom vrtiću pokrenula aktuelna direktorka, pa im je odbijano 20 odsto od plate u periodu od šest meseci, tu ustanovu zaposlene i tužile i dobile na sudu, što je koštalo "Pčelicu".

Bilo je zamerki i kritika i od strane roditelja, pa su se oni žalili na mnoge propuste, a neki od njih su - miš u hrani, kao i opekotina koje je zadobila devojčica od supe. Pre dve godine su roditelji tvrdili da im u "Pčelici" prete i zabranjuju javno kritikovanje vrtića, što je direktorka demantovala.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Slavica

    23:53 // 5. 12. 2022.

    Užas?! Izgleda da najbolju prođu imaju direktori protiv kojih se podnesu krivične prijave, a tek drugi kandidat iz Sokobanje?! Da nije slučajno? Sve je ovo vrlo mučno i bilo bi smešno da se ne radi o jednom gradu i životu ljudi. Mi im dođemo kao igračke, ruše i grade po svojoj volji, nikakva stručnost, sposobnost nisu bitne.

  • Op

    07:48 // 1. 11. 2022.

    Čestitamo, najbolji ste, to i zasluženo!!!

  • slavica janjic

    05:36 // 1. 11. 2022.

    I upropastila je sve, i opet, alo BEOGRADJANI DECA SU u pitanju a ne komarci !!!!!!!!!!!!!!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: