Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:09, 5. 7. 2016.

| Društvo

Ministarstvo priprema privremeni organ za Belu Palanku

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
bela palanka
Nazire se rešenje za Belu Palanku; foto: wikimedia.org

Nakon dva i po meseca od poništenih izbora u Opštini Bela Palanka i odbijanja loklane izborne komisije da ih ponovi, u Ministarstvu lokalne samouprave kažu da tek prikupljaju mišljenja kako bi se u ovoj opštini uveo privremeni organ.

Zahtev za uvođenje privremenih mera Ministarstvu i Vladi Srbije uputili su sve opozicione stranke u opštini, ali i vladajuća većina odmah nakon što je aktuelnom rukovodstvu Bele Palanke istekao mandat.

Ipak, odgovora nije dugo bilo, a kako u Ministarstvu lokalne samouprave kažu za “Južne vesti”, u toku su pripreme za uvođenje privremenog organa, tela koje bi trebalo da upravlja opštinom i pripremi raspisivanje lokalnih izbora.

U skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima Ministarstvo preduzima sve neophodne radnje i u postupku je prikupljanja mišljenja u vezi uvođenja privremenog organa u Opštini Bela Palanka, a odgovarajući predlozi odluka bi uskoro trebalo da se nađu na dnevnom redu Vlade - kažu u Ministarstvu.

Uvođenje privremenog organa se, kako kažu, sprovodi u skladu sa članom 87. Zakona o lokalnoj samoupravi.

U istom ministarstvu potvrđuju i da donedavni predsednik Opštine Goran Miljković, kome je istekao mandat 6. juna ima odobrenje od njih da i dalje upravlja lokalnom samoupravom.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je dosadašnjem predsedniku opštine dalo mišljenje da može da nastavlja da vrši tekuće poslove do uvođenja privremenih mera i to je u potpunosti u skladu sa članom 51. Zakona o lokalnoj samoupravi - kažu u Ministarstvu.

Nije precizirano kada bi privremeni organ mogao da bude uveden i kada stanovnici Bele Palanke mogu da očekuju nove izbore, ali izvesno je da bi čitava situacija morala da se reši što pre, jer Palanka jedina opština u Srbiji koja izborni proces nije sprovela do kraja.

Podsetimo, rezultate prvog kruga izbora u Beloj Palanci je, nakon brojnih primedbi opozicije, poništio Upravni sud, ali njegov nalog za ponavljanje izbora Opštinska komisija prvo nije ispoštovala, a kasnije kada su ipak odlučili da se ponovo glasa bilo je kasno, jer su rokovi istekli.

U međuvremenu je aktuelnom predsedniku Opštine Miljkoviću i kompletnom rukovodstvu istekao mandat, a on je sa kompletnim članstvom iz Socijaldemokratske stranke prešao u SNS.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • pitajte Mihajlovićku

    14:39 // 5. 7. 2016.

    hoće li zadržati prugu Doljevac-Merdare ili će je ugasiti?




    http://rs.n1info.com/a174079/Vesti/Vesti/Han-EU-ce-obezbediti-150-miliona-evra-za-Zapadni-Balkan.html





    "Odlučili smo da obezbedimo 96 miliona evra za tri železnička infrastrukturna projekta u Srbiji, Albaniji i Kosovu..."

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: