Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:06, 7. 4. 2020.

| Društvo

Ministarstvo zdravlja: Više nema kućnog lečenja za zaražene koronom, svi moraju u bolnicu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti, RTS
cair
Nema lečenja kod kuće, bolnica obavezna; foto: MO

Do sada su se pojedini pacijenti kod kojih je registrovan virus korona, a koji su imali blaže simptome, lečili u kućnoj izolaziji, ali to se menja. Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravlje “Batut” obavestili su lokalne samouprave da svi kod kojih se dijagnostifikuje korona moraju da se leče u bolnicama ili improvizovanim bolnicama.

Od početka pandemije građani su se najčešće žalili na netestiranje ili retko testiranje i na to što su pojedini zaraženi koronom slati na kućno lečenje.

Posle najave da će se sada testiranje raditi i u domovima zdravlja, a da će rezultati stizati nakon 24 sata, Ministarstvo je donelo odluku da kućnog lečenja više nema.

Nema više lečenja od kuće – svi zaraženi koronavirusom moraju da se leče u kovid bolnicama ili improvizovanim bolnicama u Beogradu, Nišu, Novom Sadu - prenosi RTS informacije iz Ministarstva.

Odlukom Vlade Srbije svi pozitivni na koronu biće lečeni u bolnicama - oni bez simptoma ili sa blažom kliničkom slikom, kako kažu, u privremenim bolnicama, a sa težom kliničkom slikom u kovid bolnicama.

U Nišu su kovid bolnice Infektivna klinika i zgrada stare Hirurgije, a svi pacijenti sa juga Srbije sa lakšom kliničkom slikom, smeštaju se u halu “Čair” i sale u školama “Mika Antić” i “Dušan Radović”.

Prema poslednjim informacijama u Srbiji je od koronavorusa obolelo 2.200 ljudi, a umrlo 58.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • SIMCE

    12:10 // 11. 4. 2020.

    Ministarstvo zdravlja veze nema sta se desava na jugu pogotovu u mojoj Kasabi mislim na Prokuplje Inace ne bi davali ovakv izjvae

  • Мома

    07:45 // 8. 4. 2020.

    Да ли је по Уставу да некога силом натерају на хоспитализацију и лечење? Шта да ради неко ко не жели да иде у ове концентрационе логоре?

  • aca

    00:35 // 8. 4. 2020.

    Svrha privremene bolnice Cair je iskljucivo izolacija a ne lecenje, jer to i takvo lecenje moze da se sprovodi i u kucnim uslovima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: