Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:40, 20. 1. 2023.

| Društvo

Ministarstvo zdravlja kaže da predlog za imenovanje Nišlija u UO Kliničkog u Nišu - "ne važi"

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
klinicki centar
Iz Ministarstva kažu da je potrebno dati nov predlog; foto: Vanja Keser

Predlog o imenovanju doktora Dragana Milića i Milana Lazarevića za članove Upravnog odbora niškog Kliničkog centra više ne važi, rekli su iz Ministarstva zdravlja. Pošto je prošlo dve godine od kada je predlog poslat, opravdavaju se da postoji mogućnost da su nastale neke promene, pa navode da je potrebno poslati novi predlog. Postojeći "iz fioke" Ministarstva nije ni poslat Vladi.

predlog, upravni odbor ukc, Predlog poslat ministru; foto: JV Stručni savet niškog Kliničkog centra predložio je Ministarstvu zdravlja rukovodioca Klinike za kardiohirurgiju, doktora Dragana Milića i načelnika te klinike, doktora Milana Lazarevića, za članove Upravnog odbora Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu. Predlog je poslat 25. decembra 2020. godine, ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru, a po pribavljenom pozitivnom mišljenju reprezentativnog sindikata, 9. februara 2021. godine, predlog je poslat šefu kabineta, Nikoli Pandrcu.

Posle skoro dve godine, iz Ministarstva zdravlja kažu da predlog više ne važi, a pomoćnik ministra Jugoslav Kelečević, kaže da je potrebno dati nov predlog.

Predlog je poslat 2021. godine, a Zakonom o zdravstvenoj zastiti je propisano da predlog daje Stručni savet zdravstvene ustanove, po prethodno pribavljenom mišljenju reprezentativnih sindikata u zdravstvenoj ustanovi. S obzirom da je prošlo skoro sve godine, postoji mogućnost da su nastale neke promene, pa je stoga potrebno dati nov predlog Stručnog saveta i mišljenja reprezentativnih sindikata sa urednom i potpunom dokumentacijom, a u skladu sa članom 123. Zakona o zdravstvenoj zastiti - navodi Kelečević.

predlog, upravni odbor ukc, Predlog poslat 09.02.2021. godine; foto: JV Da bi predlog Stručnog saveta bio usvojen, Ministarstvo zdravlja treba da ga prosledi Vladi na usvajanje. Samim tim, što predlog ne važi, ne može ni biti prosleđen Vladi, kažu iz Ministarstva.

Predlog nije odbijen nego nije dat nalog od strane kabineta da se realizuje - saopštavaju oni.

Podsetimo, Upravni odbor Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu, više od dve godine je bez lekara iz Niša ili sa juga. Čine ga tri od pet članova, zaposlenih van niškog Kliničkog centra, a da bi bio potpun potrebno je usvojiti predlog Stručnog saveta te ustanove, za imenovanje članova iz redova zaposlenih u toj zdravstvenoj ustanovi.


Poslanik Miletić smatra da što pre mora da se usvoji predlog

Narodni poslanik vladajuće koalicije Milija Miletić, reagovao je na tekst Južnih vesti i rekao da je neophodno, da što pre, Vlada Srbije usvoji predlog o imenovanju dva člana Upravnog odbora.

Potrebno je da članovi Upravnog odbora budu iz Niša kako bi se čuo glas zaposlenih i građana jugoistoka Srbije koje se suočavaju sa velikim problemima - napisao je Miletić na Fejsbuku.

On je apelovao da Ministarstvo zdravlja i Vladu Republike Srbije da što pre usvoje predlog i dao podršku doktoru Draganu Miliću na, kako kaže, zalaganju da Klinički centar u Nišu bude po meri zaposlenih i građana jugoistoka Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Мина

    11:53 // 21. 1. 2023.

    Београд навикао да у Нишу има послушнике, Ниш треба што пре да почне да мисли својом главом и у корист својих суграђана.Обновити захтев и не дозволити да опет зарши у фиоци неког београдског моћника из Министарства здравља.

    • Petkovic

      15:07 // 21. 1. 2023.

      Zarad svojih licnih interesa Nis je postao kasaba u proteklih 16god.Pred izbore obecavaju i kunu se da ce raditi u interesu Nisa.

  • Apsolvent ecc

    23:52 // 20. 1. 2023.

    Zbog takvog ponasanja Beograda posl3dnja anketa srednjoskolaca je pokazala da 82% zeli da ide iz zemlje.Uzmite se u pamet postacemo grad Gerantologija

  • Stop centralizaciji

    23:47 // 20. 1. 2023.

    Mozda ministarstvo zdravlja nezna da Nis pripada Nislijama ! Ili Nis tretiraju kao MIRIJEVO !!!!! Zalosno ali je tako.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: