Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:03, 1. 7. 2020.

| Društvo

Ministarstvo: Devojčica iz Niša i njena porodica nisu u evidenciji Centra za socijalni rad

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
Centar za socijalni rad Sveti sava Niš
Centar za socijalni rad "Sveti Sava"; foto: Čitalac

Devojčica iz Niša koja je tokom vikenda nestala, pa pronađena u Ugrinovcima nadomak Beograda, nije u evidenicji Centra za socijalni rad, kažu u Ministarstvu za socijalna pitanja. U evidenciji nije ni njena porodica, ali je Ministarstvo, kako kažu, naložilo niškom Centru “Sveti Sava” da sprovede postupak, jer je to tražio Zaštitnik građana.

Ministarstvo se oglasilo zbog postupka koji je pokrenuo Zaštitnik, koji je zatražio nadzor nad niškim Centrom za socijalni rad.

S obzirom na to da je Zaštitnik građana tražio da mu informacije i kopiju kompletne dokumentacije dostavi niški Centar za socijalni rad u roku od 15 dana, napominjemo da Centri za socijalni rad ne vode evidenciju o svim građanima Republike Srbije, te s obzirom na to da pomenuta porodica do sada nije bila na evidenciji Centra za socijalni rad, ova ustanova nije u mogućnosti da dostavi traženo - kažu u Ministarstvu.

Ipak, oni su naložili niškom Centru da detaljnije ispita ovaj slučaj.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja po službenoj dužnosti naložilo je Centru za socijalni rad da povodom ovog slučaja sprovede postupak u okviru svoje nadležnosti i da izvesti Ministarstvo, ali napominjemo da porodica ranije nije bila na evidenciji i ne postoji dokumentacija - kažu u Ministartsvu.

Podsetimo, nestanak 13-godišnjakinje porodica je prijavila policiji u subotu 27. juna, a tokom noći je pronađena u autobusu u blizini Beograda. Kako je preneo RTS, devojčica je polagala prijemni za Matematičku gimnaziju, potvrdila je direktorka, a pretpostavlja se da je bez znanja roditelja napustila Niš i došla u Beograd.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • iz iskustva

    05:52 // 2. 7. 2020.

    Ako je dete talentovano,nastavnik i direktor razgovaraju sa roditeljima ,ukljucuju se pedagog i psiholog,preporucuje se odredjena gimnazija,detetu se pomaze i usmerava se.Da li je moguce da je ovde sve prepusteno odluci trinaestogodisnjakinje? Kao roditelj sam bila u situacija da mi predloze da mi sin preskoci jedan razred i obavili smo mnogo razgovora u skoli,svako je imao svoje argumente.

  • Jovanivic Jasmona

    18:37 // 1. 7. 2020.

    Pobogu ljudi moji, prijemni u Matematickoj gimnaziji je odrzan 09.juna ,o cemu je ovde reč?

  • Dragan Dinić

    17:53 // 1. 7. 2020.

    Niški centar za socijalni rad je jedina ustanova u Srbiji koja legalno trguje decom

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: